Sveriges bästa molntjänst - Hosted VMware - Cygate
Cystore

Hosted VMware från Cygate – Sveriges bästa molntjänst

Techworld, Sveriges ledande forum för IT-experter, testade i oktobernumret (nr. 6, 2014) molntjänster från sju ledande leverantörer, bland annat Amazon EC2, Rackspace och Microsoft Azure. Cygates Hosted VMware blev med 86 av 100 poäng vald till bästa molntjänst. Omdömet löd så här:

”Sammantaget anser vi idag att Ipeer (Cygate) ligger i topp, de erbjuder en mycket bra lösning som ger oss frihet och flexibilitet till en bra prislapp.” – Techworld

Nu är inte vi på Cygate några rookies vad gäller molntjänster utan har en lång och gedigen erfarenhet inom Infrastructure-as-a-Service (IaaS) i bemötandet av efterfrågan på en bra svensk molntjänst.

Vi har redan förut erbjudit Elastic Cloud Server, 2013 blev Cygate första svenska leverantör att erbjuda Hostad VMware och i februari 2014 först i världen med att erbjuda Hosted Azure Pack med Parallels APS.

Detta senaste Techworld-test var en jämförelse av sju IaaS-molntjänster, bland annat de ovan nämnda. Vi på Cygate valde Hosted VMware denna gång eftersom enbart en tjänst per leverantör skulle testas (Techworld, liksom andra, hade redan tidigare gjort en analys av Cygates Hosted VMware).

I Techworlds test fann man stora skillnader i användarvänlighet och graden av kritiskt vitala kringfunktioner. Nämnas kan att tidningens testgrupp inte noterade Cygates backuplösning. Det tas nämligen i Hosted VMware en automatisk backup online varje dag (med Veeam) och den sparas i åtta dagar, eller om kunden så önskar ända upp till 30 dagar.

Cygates molnlösning valdes trots detta till testvinnare. En bra prisnivå, en flexibel vCloud Director och möjligheten att installera egna operativsystem från ISO-filer avgjorde till Cygates fördel.

Svensk molntjänst med utmärkt prestanda

Vidare påpekade Techworld att Cygate erbjöd en ”grym” nätprestanda med uppmätta hastigheter på 710 megabit in och på 770 megabit ut. Dessutom menade man på tidningen att det är en fördel med en svensk leverantör:

”Vår rdp-session mot en vm är mycket rapp och fin, det är nästan som att ha servern på sitt eget nätverk. Överföringen av en iso-fil på drygt 4 GB går snabbt. Kombinationen av god prestanda, enkel administration och snabb support gör att vi får känslan av att ha ett eget prisvärt datacenter, fast på annan plats.”

När betygen i de olika kategorierna ”Skapa miljö”, ”Gränssnitt”, ”Funktioner” och ”Prestanda” sammanräknats så blev Cygates Hosted VMware testets vinnare med fina 86 av 100 möjliga poäng. Hostad VMware-molnet finns både till löpande betalning och till fast månadspris på olika lagringsmedier.