Om Hosted VMware - Cygate
Cystore

Om Hosted VMware

Hosted VMware – en storskalig plattform som sänker era totalkostnader.

Hosted VMware bygger på VMware vCloud och är en flexibel molnbaserad plattform. Cygate erbjuder en modern och redundant vCloudlösning baserad i Sverige (dina viktiga data hamnar inte i utlandet) som är utformad enligt ”On Demand”-principen. Varje kund kan själv fritt och omedelbart hantera sin del av molnet. Kunden har full kontroll på nätverksinställningar, brandväggsregler, operativsystem, applikationer, lagringsytan, processorer, minneskapaciteten, nätverkskort etc.

Plattformen baseras på  serverhårdvara från Cisco och virtualiseringen sker med i huvudsak VMware eller Microsoft. Skalbara pooler med serverresurser byggs upp för att passa den last som avses. Virtuella datacenters kan byggas upp för enskilda tjänster eller kunder. Klusternoderna i plattformen är utrustade med kraftfulla processorer och frikostigt med internminne samt multipla 10 GB nätverksinterface och N+1 är standardkonfiguration.

Basen för den centrala SAN lagringen i vCloud plattformen sker med teknologi från i första hand med EMC samt Brocade. Kommunikationen sker via fibrechannel. Kundens behov styr valet av lagring som erbjuds i olika TIERS, All flash, SAS eller SATA baserad disk. Cygate erbjuder även premiumlagring med replikering av data från en SAN-enhet till en SAN-dito som är placerad i en annan datahall. Tjänsten kallar vi för RTO (RecoveryTimeObjective) och den är framtagen för kunder som kräver mycket kort återställningstid om en systemkrasch skulle råka inträffa.

Backup tillhandahålls i första hand med diskbaserade lösningar, men för data med längre spartider samt beroende på vilket system och vilken typ av data som ska skyddas används olika mjukvaruprodukter. Primärt används mjukvara från Veeam och EMC.

När det gäller våra lagringstjänster för Hostad VMware så inkluderas en full backup av all data en gång per dag. Den backupen finns därefter tillgänglig i åtta dagar framåt. Cygate använder Veeam som leverantör av backup-tjänster eftersom Veeam är fullt integrerat i VMware. För att få konsistenta säkerhetskopior används VMwares Snapshot Technology vilket möjliggör tillbakaläsning av ”Virtual Appliances” vAppar rakt in i existerande vCloud. Datasäkerhetsflödet baseras på HP, Fortinet, F5 via multipla fiberanslutningar till TeliaSonera, en av världens ledande nätleverantörer.