Privat moln i Microsoft-miljö baserat på Azure
Cystore

Privat moln i Microsoft-miljö

Ett eget privat resursmoln inom Sveriges gränser med allt vad Microsofts produkter har att erbjuda - helt under er kontroll. Miljön sätts upp och hanteras av Cygate enligt era önskemål avseende såväl resurser som funktioner.

Miljön bygger på Microsofts molnstack vilket innebär Hyper-V, System Center VMM och Windows Azure Stack. Integrationer och federationer etableras med befintliga miljöer för att skapa hybrida tjänster.

azure-hyper-v-logosDedikerad hårdvara med servrar, lagring och nätutrustning sätts upp i något av våra tre datacenter i Sverige. Ni har full kontroll och kan styra över SLA:er, servicefönster, uppdateringar och tillgång på resurser. Miljön kommer ni åt över internet, via privat fiberanslutning eller Telia DataNet. Miljön kan givetvis skalas efter behov, så det är inga problem att börja med en mindre miljö för att successivt växa i takt med att era tillämpningar kan flyttas till molnet.

Vi erbjuder ett privat moln som är:

  • Säkert
  • Redundant
  • Skalbart
  • Skräddarsytt

Microsoft Azure

PaaS-tjänster tillhandahålls via Microsoft Azure Pack som ger dig som beställare möjlighet att enkelt provisionera standardtjänster såsom websiter
 och databaser utan att behöva djupare kunskap i baskomponenterna. Perfekt för att snabbt kunna provisionera nya miljöer för t ex test och utvecklingsarbete.


Olika moln för olika behov

Utnyttja Cygates erfarna lösningsarkitekter för att ta fram den absolut bästa driftmiljön för er organisation. Har ni höga säkerhetskrav kan ett privat moln med egen hård- och mjukvara vara rätt för er – då kan ni kontrollera exakt hela miljön och all åtkomst till den.

Arbetar ni med e-handel eller annan typ av applikationsbaserad verksamhet kan ni bygga miljön med Microsoft Azure Pack PaaS-tjänster för att underlätta provisionering vid t ex utveckling och test. Komplettera med dedikerade servrar för optimal läs- och skrivprestanda. Detta låter er lägga mer tid och kraft på det som gynnar er affärsverksamhet och mindre på att hantera infrastrukturen.


Skräddarsytt

Cygate Privat Moln erbjuds med 12, 24 eller 36 månaders bindningstid. Med tillägg av serviceavtal ingår snabb tillgång till tekniker dygnet runt. Önskas hjälp med att optimera eller driva en driftmiljö i molnet finns experter tillhanda på konsultbasis. Cygate har en ledande kompetens inom nätverk och kan från en Privat molnmiljö tillhandahålla en lång rad tjänster t.e.x. VDI- och mobilitetslösningar.

Från Cygates datacenter går det även att få tillgång till säker och snabb kommunikation för ert företag med ett eget företagsnät i TeliaSonera Datanet utan anslutningskostnad.

Fördelar

Microsoft

Tjänsten maximerar era möjligheter att integrera befintliga Microsoftmiljöer med det privata molnet genom att använda genomgående Microsoftprodukter uppsatta enligt Best Practices.

Optimerad prestanda

Anpassa miljön och optimera prestanda för till exempel korta responstider eller maximerad lagring.

Passar era behov

Anpassa allt, hårdvara, serviceavtal och mjukvara efter era behov. Flera tillvalstjänster finns inom allt från nät och säkerhet till kommunikation och telefoni.

Full kontroll

En privat miljö ger er kontrollen över serviceföns- ter, uppdateringar, resurser och allt annat som rör er miljö.

Säkerhet

I en helt privat miljö har ni möjlighet till en högre säkerhetsnivå och kontrollerar helt vem som har access till vad och hur.

Data i Sverige

Tre datacenter i Sverige ger bättre kontroll över ert data och underlättar uppfyllnaden av regelkrav.

Unik redundant backup

En privat miljös nivå av redundans och backup kan skräddarsys efter era behov.

Hög kompetens

Cygate erbjuder mycket hög kompetens inom så gott som alla discipliner inom IT. För drift, anpassningar och stödtjänster.