Fredrik Sidmar blir ny VD för Cygate - Cygate
Cystore

Fredrik Sidmar blir ny VD för Cygate

29 augusti, 2017

Fredrik Sidmar tillträder den 1 oktober rollen som VD på Cygate. Fredrik har lång erfarenhet från IT-branschen och kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef på IT-konsultbolaget Acando. Fredrik har framgångsrikt lett stora konsultintensiva verksamheter i förändring och har en gedigen bakgrund från såväl strategiarbete som operativa chefsroller inom IT-branschen. – Jag är oerhört glad över …

Fredrik Sidmar tillträder den 1 oktober rollen som VD på Cygate. Fredrik har lång erfarenhet från IT-branschen och kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef på IT-konsultbolaget Acando.
Fredrik har framgångsrikt lett stora konsultintensiva verksamheter i förändring och har en gedigen bakgrund från såväl strategiarbete som operativa chefsroller inom IT-branschen.

– Jag är oerhört glad över att Fredrik nu tar över VD-rollen på Cygate. Han brinner för att utveckla kunder, affärer och medarbetare. Fredriks uppdrag blir att driva den operativa verksamheten och fortsätta Cygates förändringsresa med fokus på tjänsteutveckling- och försäljning inom områden som IT-som-tjänst, moln och säkerhet, säger Charlotta Rehman, chef för Telias företagsaffär, där Cygate ingår.

– En central del av arbetet handlar om att aktivt bidra till Telia och Cygates gemensamma förmåga att leverera helhetslösningar för kommunikation och IT med målet att bli Sveriges ledande leverantör av ICT-tjänster, fortsätter Charlotta Rehman.

– En av de saker som hållit mig kvar i konsultbranschen i snart tjugo år har varit spänningen i att verka i bolag och branscher under förändring. Jag kan inte tänka mig en bättre plats än på Cygate och Telia som verkar i gränslandet mellan IT och telekom, berättar Fredrik Sidmar.

Fredrik Sidmar tar över från Åsa Landén Ericsson, som varit interims-VD under rekryteringsperioden.

För frågor vänligen kontakta Telias presstjänst.