Cygates traineeprogram startar hösten 2019
Cystore

Cygate IT Akademi - ett 2-årigt traineeprogram

Lär dig vara - Alltid där!

Utvecklas genom ett kundnära traineeprogram

Cygate drivs av passionen för IT och att hjälpa våra kunder med helhetslösningar inom nätverk, säkerhet, molntjänster, server och lagring. För att följa med i och driva utvecklingen som sker i vår omvärld och i våra kunders verksamhet, behöver vi ständigt rekrytera nyfikna och lyhörda medarbetare som delar vårt stora intresse för IT.

Genom traineeprogrammet Cygate IT Akademi får du möjlighet att utvecklas till konsult, projektledare eller arbeta med affärsutveckling inom IT-branschen. Inom en snar framtid kommer du att bidra med nytta till våra kunder.

2 år med utbildning och utveckling

Vad erbjuder Cygate dig? Du kommer att utföra uppgifter med olika kundperspektiv och få en bred förståelse för vår verksamhet. Du kommer att agera som konsult i kundprojekt, arbeta med våra kunder inom drift och förvaltning samt initiera nya affärsmöjligheter. Dessutom kommer du att ha en aktiv roll i att ta fram värdefulla och avancerade IT-lösningar som förenklar och effektiviserar för våra kunder.

En viktig del i det här programmet är att ge dig rätt stöd för din personliga och professionella utveckling för att du ska prestera på din högsta nivå. Vi skapar de förutsättningar som behövs för att du ska hantera komplexa lösningar och vara en del i att utveckla framtidens IT genom träffa våra partners, ta certifieringar samt delta i och driva projekt. Du kommer att ha mentorer som stöttar dig under hela programmet och får möjlighet att bygga ett internt kontaktnät som förenklar din tid på Cygate.

Cygate erbjuder en kreativ och familjär arbetsmiljö, som vår trainee Adrian uttrycker det:

”Cygate är en organisation som är omhändertagande av sina nyanställda, det är högt i tak och alla tar sig tid till att hjälpa en. Det gäller både enkla uppgifter, men även mer komplexa problem. Arbetsuppgifterna har varit varierande och har både innefattat enkla och mer komplexa uppgifter.”

Cygate IT-akademi - ett 2-årigt traineeprogram

Att vara trainee på Cygate

Vi tror på frihet under ansvar, att du är självgående och skapar ditt sätt att lösa de utmaningar som du ställs inför. Du ser och förstår helhetsperspektivet, samtidigt som du kan dyka ner i detaljerna. Att du är intresserad av den tekniska utvecklingen i samhället ser vi som en förutsättning för att lyckas och trivas på Cygate IT Akademi. Att ta ansvar för att själv vilja utvecklas och ta sig an utmaningar är något vi värderar högt. Du kommer att vara del av en traineegrupp. Vi ser därför gärna att du fungerar bra i ett team, samtidigt som du tar ansvar för din egen utveckling och jobbar mot personliga mål.

Du ska nyligen ha tagit examen från en teknisk högskoleutbildning eller annan relevant vidareutbildning och ha högst två års arbetslivserfarenhet efter examen.

Mer om traineeprogrammet

Cygate IT Akademi är ett 2-årigt traineeprogram som startar i augusti 2020. Under det första halvåret är du placerad på vårt kontor ovanpå Mall of Scandinavia i Solna där vi sitter tillsammans med Telia. Du kommer då att arbeta på vår avdelning Operations för att få en förståelse för hur drift och förvaltning åt våra kunder sker. Nedan finns några exempel på arbetsuppgifter som våra tidigare traineer har tagit sig an:

  • Projektleda ett projekt för höjd intern säkerhet
  • Processutveckla vårt Security Operation Center
  • Utveckling i Prometheus avsedd för övervakning av servrar
  • Nätverkstekniker på 2nd Line och NOC
  • Utvärdering av plattform som används för serverövervakning

Du fortsätter sedan programmet på något av våra kontor i Solna, Malmö, Göteborg eller Jönköping. Du väljer placeringsort vid ansökan till programmet.

Därefter arbetar du i vår konsultorganisation med uppdrag i kundnära projekt. Det sista halvåret av traineeprogrammet väljer du om du vill fortsätta arbeta som konsult i något av våra affärsområden, som projektledare i våra kundprojekt, inom drift och förvaltning eller med affärsutveckling.

Anställningsformen är tillsvidareanställning på heltid.

Ellen på Cygate IT Akademi

”Att få testa olika roller, avdelningar och arbetsuppgifter kändes spännande då jag inte visste exakt vad jag vill jobba med efter studierna. Jag visste att jag ville arbeta med och inom IT-branschen”
Ellen, trainee på Cygate

Nyfiken?

”En annan anledning till att jag valde Cygate är deras stora nätverk av influensrika partners och kunder, som dessutom täcker hela IT-sektorn och lite till. Likaså det faktumet att ha Telia som moderbolag skapar fler möjligheter.”
Monica, trainee på Cygate

Vill du veta mer om vårt traineeprogram? Kontakta Gustav Bergström via mejl. Du kan också kontakta våra trainees som finns här för dig för att svara på frågor och funderingar. 

Vad gör Cygate?

Sedan drygt 40 år är vi fortfarande övertygade om att långsiktighet, trivsel på jobbet och passion för IT är rätt, därav vårt löfte till våra kunder och varandra att vara – Alltid där.

Vår vision tillsammans med Telia

Cygate är en del av Telia Company och delar visionen Bringing the world closer. Det betyder att allt vi jobbar för ska leda till att människor och företag kommer närmare varandra. Våra kunder ska få tillgång till rätt information i rätt tid med rätt kapacitet på rätt plats.