Cygate kickstart - för dig i början av din karriär
Cystore

Cygate Kickstart - för dig i början av din karriär

Är du klar med studierna och redo att börja arbeta? Vill du ha en varierad och utmanande roll med mycket ansvar och stora utvecklingsmöjligheter – Ta chansen och bli konsult på Cygate!

KickstartTa chansen på nytt att få ta del av Cygate Kickstart! Efter en framgångsrik första start så startar programmet på nytt i september. Passa på att sök redan idag!
Vi söker nu dig som vill ingå i vårt program ”Cygate Kickstart”! Låter det intressant, läs mer på nedanstående länk och du, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Cygate anordnar tillsammans med Magna, programmet Cygate Kickstart, ett program där du under 3 månader kommer att ta del av kompetensutvecklande aktiviteter med syfte att ge dig goda, förberedande kunskaper och kompetenser inför din roll som konsult på Cygate. Genom detta program kommer du att få en rivstart i din framtida karriär som konsult.

Under utbildningen kommer de medverkande att ta del av olika aktiviteter kopplade till konsultrollen genom skarpa övningar och projekt. Alla som genomgår utbildningen anställs hos Cygate från dag ett och efter avslutad utbildning går de rätt in i konsultrollen.

– Vissa företag erbjuder först obetald praktikplats och sedan en konsultroll med litet ansvar, men stor press, vilket gör att juniorkonsulterna snabbt söker sig vidare. Vi vill inte bara hitta de främsta IT-talangerna utan även behålla dem på lång sikt och det är jag övertygad om att vi kommer att kunna göra genom att anställa och utbilda dem inom ramen för Cygate Kickstart – våra talanger kommer att känna att vi verkligen satsar på dem och att det finns möjlighet till framtida karriärvägar inom Cygate, säger Petter Dolk, HR-direktör på Cygate.

 

Aktuella tjänster inom kickstart

Inga aktuella tjänster i dagsläget, håll koll på denna sida framöver då nya tjänster kommer ut löpande.

 


VÅRA KICKSTARTARE

Cygates Kickstartprogram ger dig som är junior konsult möjlighet att under tre månader ta del av olika kompetensutvecklande aktiviteter med syfte att få goda, förberedande kunskaper och kompetenser inför din roll som konsult på Cygate. I årets program har det bland annat ingått en utbildning i Säljande Service, retorik & presentationsteknik, rapportskrivning för projekt, tid för att ta olika certifikat och utbildningar kopplat till rollen och nätverkande för att lära känna kollegor och Cygate som företag.

VI VÄLKOMNAR:


MARCUS LÖVKVIST,
KONSULT OCH HAVSÄLSKARE I MALMÖ

Marcus Lövkvist pluggade till IT-säkerhetstekniker och blev klar till årsskiftet 2016-17. Han letade då efter ett traineeliknande program och fann att Cygate sökte kandidater till sitt Kickstartprogram. Han har gått klart programmet och delar här med sig av sina erfarenheter och vad det har lett till fram till.

– Jag gillade beskrivningen jag såg av Cygates Kickstartprogram när jag hittade det på Cygates hemsida och sökte direkt. När jag kom på intervju kände jag mig direkt välkommen, så jag blev jätteglad när jag fick höra att jag hade fått en plats i Kickstartprogrammet. Min roll på Cygate är nu som nätverkskonsult. Jag har hittills tagit certifieringen CCNA (Cisco Certified Network Associate) och kommer nu att rikta in mig på SDN (Software-Defined Networking), sa Marcus Lövkvist efter att ha gått klart programmet.

– Jag har alltid haft ett stort intresse för havet. Efter gymnasiet var jag ute och reste och sysslade med fridykning. Det skulle jag gärna hålla på med i Sverige om det inte hade varit så himla kallt, säger Marcus Lövkvist.

Marcus bor i Trelleborg, men kommer från Malmö. Han har nu jobbat på Cygate i Malmö i 2 år.

Hur har det gått för dig?
–Jodå det har gått bra för mig tycker jag. Jag jobbar för tillfället mestadels med driften mot Region Skåne. Jag tog en certifiering under traineetiden och har hunnit med att gifta mig och renovera en lägenhet under det här året. Så det har inte blivit så mycket annat pluggande.

Vad tyckte du var bra med Kickstartprogrammet?
–Det var ett bra sätt att komma in på ett företag och in i en tjänst, att inte få för mycket press på sig direkt och en chans att få plugga och lära sig dom olika systemen som jag sen skulle jobba med.

Vad gör du idag?
–Jag Jobbar mestadels med driften mot Region Skåne.

Vad är roligast i ditt jobb?
–Roligast är nog att jobba med en så stor kund som Region Skåne är. Ansvaret jag har som innebär att om jag gör något riktigt fel, så påverkar det tio tusentals användare. Men även att det är en så stor kund, det innebär att det är många system jag får jobba med som jag inte hade fått arbeta med hos mindre kunder.

Vad är det bästa med att arbeta på Cygate?
–Det är nog kollegorna, jag har känt mig välkommen från dag ett. Sen att när man kommer in och är ny och känner att man kan fråga om allt it relaterat när man behöver, det tycker jag är bland det viktigaste som finns på en ny tjänst.

Vad vill du göra framöver? Vad är ditt drömjobb?
–Jag håller på att plugga säkerhet, så in på det spåret vill jag. Att en dag jobba som penetrationstestare hade varit häftigt.

Vad har du för fritidsintresse?
–Jag håller på att klättra på fritiden, började i februari, men med allt som hänt under det här året så har det varit lite svårt att hålla igång, men har börjat komma in i det igen.

Har du tips till andra sökande till vårt traineeprogram?
–Jag tycker det är viktigt att få en bra mentor, att visa framfötterna och att visa att du vill lära dig är nog viktigast.


JOHAN KOCMAN,
KONSULT OCH TEKNIKNÖRD I MALMÖ 

– Johan Kocman heter jag och kommer från DfindIT. Innan dess var jag på Försvarsmakten med inriktning på underrättelse och IT. Där blev det en del administrativa uppgifter och kalla kvällar i skogen. Både på gott och ont. Det var väldigt utvecklande för mig som person, vilka förbättringspunkter jag har, berättar Johan Kocman.

– Jag brinner för teknik i alla dess former. Att få jobba med människor som kan IT-spets är lite av en dröm. Min inriktning på Cygate kommer att bli Citrix och Microsoft server. Privat tränar jag en hel del.”

 

Kickstart arkivet

Kickstart 2016