Molntjänster resan till molnet - Cygate

Molntjänster – resan till molnet

Molntjänster innebär att man istället för att köpa, hyr de komponenter (och tjänster) man behöver för organisationens serverdrift (programvara, infrastruktur, datalagring, kapacitet och expertkompetens). Oftast med stora kostnadsbesparingar på både kort och lång sikt.

Cygate som molnintegratör

Med lång erfarenhet av systemintegration av IT-miljöer och molntjänster vet vi att det finns många frågetecken, utmaningar och orosmoment inför att införa IT som tjänst eller molntjänster i sin verksamhet.

Har vi en strategi? Vilka lagar och regler påverkar oss i användandet av molntjänster? Vart får vi lagra data? Blir vi inlåsta i denna lösning eller kan vi byta eller skala upp utan problem? Kan vi kombinera vårt egna moln med publika moln eller ett privat moln?
Det är mycket att tänka på och behovet av någon att prata med som kan ge råd har aldrig varit större.


Molnstrategi

Många där ute är sugna på att utvärdera molnen och IT-som-tjänst eller har redan börjat använda molntjänster men få har en utarbetad strategi och få har en bild av hur man i så fall gör för att genomföra etablerandet av t ex en molntjänst. Problemet är många gånger att personer som vanligdags inte jobbar tillsammans helt plötsligt måste samarbeta och komma överens. Typiska frågeställningar brukar vara vem gör vad, när gör vi vad, hur gör vi, i vilken ordning gör vi, vad börjar vi med, hur tar vi fram relevant kravspecifikation, berörs vår personal, vad gör vi med befintlig IT, hur utvärderar vi alternativen och hur säkerställer vi helheten?

Cygate-molnkonnektorMolnkonnektor™

Molnkonnektor är Cygates sätt att beskriva vår roll som molnintegratör och rådgivare inom resan till molnet. Med lång erfarenhet som systemintegratör och driftpartner kan Cygate ta med er på en realistisk målmedveten resa till molnet med sänkta kostnader och ökad flexibilitet. Läs mer om molnkonnektor.

Molnworkshop

Vill du se över din molnstrategi lite mer på djuper så är en molnworkshop ett utmärkt första steg för att ta fram dina unika förutsättningar när du ska välja säkra IT -tjänster oavsett om det gäller nätverk, säkerhet, molndrift, Unified Communications eller applikationer. Läs mer om vår molnworkshop.