Om Hostad VMware

Hostad VMware – en storskalig plattform som sänker era totalkostnader.

Hostad VMware bygger på VMware vCloud och är en flexibel molnbaserad plattform. Cygate erbjuder en modern och redundant vCloudlösning baserad i Sverige (dina viktiga data hamnar inte i utlandet) som är utformad enligt ”On Demand”-principen. Varje kund kan själv fritt och omedelbart hantera sin del av molnet. Kunden har full kontroll på nätverksinställningar, brandväggsregler, operativsystem, applikationer, lagringsytan, processorer, minneskapaciteten, nätverkskort etc.

Plattformen baseras i grunden på den allra senaste Blade Server-tekniken (PureFlex) och erbjuder mycket kraftiga processorer (Intel E5) och frikostigt med internminne. Multipla 10 GB nätverksinterface och N+1 redundans är standardkonfiguration.

Basen för den centrala datalagringen bygger på IBM Storewize 7000 (Fiber Channel och Cluster Controllers) med SSD, SAS Raid 10 och SATA-diskar i Raid 6. Kundens behov styr alltså över lagringsvalen. Cygate erbjuder även premiumlagring med replikering av data från en SAN-enhet till en SAN-dito som är placerad i en annan datahall. Tjänsten kallar vi för RTO (RecoveryTimeObjective) och den är framtagen för kunder som kräver mycket kort återställningstid om en systemkrasch skulle råka inträffa.

IBM (PureFlex) tillhör de ledande leverantörerna av virtualisering och lagring i världen.

När det gäller våra lagringstjänster för Hostad VMware så inkluderas en full backup av all data en gång per dag. Den backupen finns därefter tillgänglig i åtta dagar framåt. Cygate använder Veeam som leverantör av backup-tjänster eftersom Veeam är fullt integrerat i VMware. För att få konsistenta säkerhetskopior används VMwares Snapshot Technology vilket möjliggör tillbakaläsning av ”Virtual Appliances” vAppar rakt in i existerande vCloud. Datasäkerhetsflödet baseras på HP, Fortinet, F5 via multipla fiberanslutningar till TeliaSonera, en av världens ledande nätleverantörer.