Backup och Restoretjänst - Cygate

Backup och Restoretjänst

Cygates Backup- och Restoretjänst levererar backup och restore av hela eller delar av er miljö. On-site, off-site eller i kombination. En tjänst som gör att ni kan sova gott om natten.

Cygate Backup- och Restoretjänst hjälper kunder med arbetet att ta backuper och framförallt säkerställa att dessa kan användas för restore. Vi vet att backup är intet värt om de inte kan användas för restore.

Vi stödjer alla marknadsledande virtualiseringslösningar, operativsystem, applikationer, databaser och självklart fysiska servrar, allt i en och samma lösning.

Då vi ständigt är närvarande och ser vad som händer i systemet kommer vi direkt se och kunna rapportera på avvikelser, vilket höjer tillgängligheten och förmågan att kunna återskapa efter små eller stora incidenter.

Backup- och Restoretjänst skräddarsys efter era krav på backup- och restoreprestanda. Här varierar det mycket mellan olika kunder och vår lösning kan anpassas att antingen finnas lokalt i er datahall eller som en del i Cygates datahall. Eller så kan det vara en kombination där backuper finns både lokalt hos Er och i Cygates datahall.


Vad ingår?

Som en del av tjänsten ingår det att Cygate tar ett helhetsansvar i hela flödet.

Vi erbjuder en ”all inclusive” tjänst för backup och restore som inkluderar backupserver, programvara, lagringsplats för backuper, installation, drift och förvaltning, utbildning, service och support, underhåll, övervakning samt en kundtjänst som tar hand om Er oavsett tid på dygnet.

För oss spelar det ingen roll vilka typer av virtualiseringslösningar, operativsystem, applikationer eller databaser Ni använder, ni får fri tillgång till alla funktionalitet som stöds, t ex fritt antal on-line moduler för applikationer och databaser.

Deduplicering ingår både för att slippa onödig trafik på nätverken mellan backupklient och lagringsplat- sen för backuperna samt för att backuperna skall lagras så optimalt som möjligt. Dedupliceringen möjlig- gör också att vi kan flytta backuper från kundens egen datahall till Cygates datahall.

Vi vet att det som skall säkerhetskopieras är ett rörligt mål och är under ständig förändring. I takt med för- ändringen kommer backupmiljön behöva förändras. Varefter ny funktionalitet inkommer i lösningen ges Ni möjlighet att nyttja denna utan extra kostnad.


On-site, off-site eller både och?

Backup- och Restoretjänst skräddarsys efter era krav på backup- och restoreprestanda. Här varierar det mycket mellan olika organisationer eller företag.

Därför kan vår lösning anpassas att antingen finnas lokalt i er datahall eller som en del i Cygates datahall. Eller så kan det vara en kombination där backuper finns både lokalt hos er och i Cygates datahall.

Priset för tjänsten baseras på hur många GB som skyddas av backuplösningen. Antal maskiner som skall säkerhetskopieras och vilka funktioner och moduler som används påverkar inte priset.

 

Backup som tjänst off-site
Ni har era servrar och/eller laptops/desktops på valfri plats och Cygate har hela backuplösningen i sin datahall.

 

Backup som tjänst on-site
Ni har era servrar och/eller laptops/desktops på valfri plats och Cygate placerar backuplösningen i av er utsedd datahall.v

 

Tilläggstjänster
Extra övervaknings- och rapportfunktioner. Exta backupkopior och spartider. D/R-möjlighet i Cygates datahall.

 

Fördelar

Skalbarhet

Lösningen anpassas dynamiskt efter att ert behov förändras och kostar exakt så mycket som den utnyttjas.

Brett stöd

Lösningen hanterar alla marknadsledande virtualiseringslösningar, operativ-system, applikationer och databaser.

Rätt plats

Lösningen placeras on-site, off-site eller i en kombination. Off-site systemen finns i Cygates säkerhetsklassade datahallar i Sverige.

Deduplicering

Deduplicering sker både på klientsidan och i bakänden på backuplösningen för att uppnå optimal prestanda och kostnadseffektivitet.

Professionell support

Cygates kundsupport hjälper Er med allt som kan tänkas dyka upp under nyttjandet av tjänsten – backup, restore, D/R, tester, ...

Laptops/desktops

Lösningen hanterar backup och restore även av stationära och bärbara datorer.

Specialanpassning

Alla kunder är unika, därför behöver varje Backup som Tjänst anpassas efter varje kund. Det ingår självklart som en del av tjänsten.

Övervakning

Cygate har en unik funktion för rapportering och uppföljning av genomförda backuper och återställningar.