Talare - Cygate
Cystore

DIGITALA HJÄRNOR & ANALOGA HJÄRTAN

Kultur och ledarskap som bygger passion för hållbar förändring

Moderator och talare

De här människorna har vi valt som moderator och talare för att de delar med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser som ger oss insikt och nytänkande. De är otroliga!

Rebecka Carlsson

Hur kan vi skapa en exponentiell omställning till en hållbar värld?

En vacker morgon, senast år 2050, kommer du att vakna, se solens strålar strila in på golvet, kanske koka dig en kopp morgonkaffe och världens klimatutsläpp kommer att vara noll. På bara tre decennier ska världsekonomin alltså bli helt fossilfri och därtill lösa en större antal andra hållbarhetsutmaningar. Men hur kan vi så snabbt ställa om utvecklingen åt rätt håll?

Det vi vill göra när vi affärsutvecklar är att rigga våra affärsmodeller utifrån de megatrender som är på ingång så att vi blir mer framgångsrika ju längre in i framtiden vi kommer. Två av de riktigt stora megatrenderna som vi bara sett början på är hållbarhet och exponentiell tech. Vi kanske tycker att det är mycket snack om hållbarhet och klimat nu men hållbarhet har bara börjat och klimatomställningen kommer att prägla våra kommande decennier, även i näringslivet. De kommande 100 åren kommer parallellt att motsvara 20 000 år av teknologisk utveckling. Det innebär alltså att vi varje månad får mer kraftfulla verktyg att lösa utmaningar med. Dessutom är det inte bara teknologier som kan skala mycket snabbt. Beteendeförändringar kan också göra det.

Hur kan vi använda kraften i exponentiella teknologier för att ta fram nya affärslösningar som är relevanta för både kunder och anställda, som skalar exponentiellt och dessutom tar världen i en hållbar riktning i en mycket snabb hastighet? Vilka kompetenser behöver vi och hur samarbetar vi i en sådan här kontext?

Jag ser mycket fram emot att dela en spännande dag med er och utforska temat:

Digitala hjärnor och analoga hjärtan – Kultur och ledarskap som bygger passion för hållbar förändring

Läs mer i artikeln med Jonas och Rebecka.


Fredrik Sidmar och Fredrik Börjesson

Digitala hjärnor & analoga hjärtan!

På Cygate är vi övertygade om att digitaliseringsinitiativ lyckas som allra bäst när den främsta tekniken kombineras med passionerade människor och ett hållbart ledarskap. Fredrik och Fredrik, VD och säkerhetsexpert på Cygate guidar dig till hur du knyter ihop IT med verksamhet. Det handlar ju om att förutom att effektivisera, även öka nyttan och upplevelsen för dina användare och era kunder. Vi kallar det att arbeta med digitala hjärnor och analoga hjärtan och att självklart göra det med ett säkerhets- och hållbarhetstänk.

 

Fredrik Ekström

Så skapade Norrköpings kommun en digitaliseringsavdelning i förändring

Fredrik, Enhetschef Arkitektur och systemutveckling, arbetar på digitaliseringsavdelningen på Norrköpings kommun. Han berättar om hur man knyter ihop IT med verksamhet, skapar nytta genom samarbete och kommunikation.

Theresia Holm

Jag är din röst på scen

Theresia har en bakgrund som konsult inom både digital och analog kommunikation och idag leder jag vårt presaleteam i syd, på Cygate.

Att arbeta med datakommunikation (ICT) eller som jag nu väljer att kalla det; digital kommunikation, är spännande. Jag har arbetat som konsult i många år och tillsammans med team och kunder byggt supercoola nätverk, brandväggslösningar och datahallar.

Det som går hand i hand med den digitala kommunikationen är såklart den analoga kommunikationen. Det är helt klart den analoga kommunikationen som har störst inverkan på vårt samarbete och resultat. Hur vi kommunicerar och lyssnar, sänder och mottager, har stor betydelse för den emotionella kopplingen till om individer vill, bryr sig om, att bidra till det gemensamma målet. Det är för mig den analoga kommunikationen och beviset på att vi har analoga hjärtan. Theresia guidar oss genom dagen.

Jonas Hammarberg

Digitalisering och förändrat beteende

Digitaliseringen är på de flesta bolags agenda och många sitter i utmanande diskussioner kring den digitala framtiden. Vi kan vara eniga om att allt som kan utmanas kommer att utmanas, allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras och med det förändras förutsättningarna radikalt. Vad innebär det för verksamheten? Hur gör vi en framgångsrik digital transformation? Hur får vi organisationen att vilja vara med och hur hanterar vi motståndet?

Läs mer om Jonas och Rebeckas tankar här

Min ambition är att på Connect2IT ge tips och inspirera er till att komma närmare en lösning på dessa komplexa frågor som vi tillsammans står inför!

Jonas är en av landets mest anlitade föreläsare inom kultur, ledarskap och digital transformation. Jonas är författare till den bästsäljande boken Get Digital or die trying, där han tillsammans med Arash Gilan beskriver vägen till en framgångsrik digital transformation och är nu också högaktuell med en helt ny bok, Apparnas Planet – människans roll i en digital värld.
Se filmen med Jonas.

Andreas Dahlqvist och Kåre Nordström

Din reseguide med 5G

En säker och pålitlig digital infrastruktur är blodomloppet och nervsystemet i det smarta och hållbara samhället. Ryggraden i den infrastrukturen är näten som idag består av fiber och 4G. Vi står nu i startgroparna för nästa stora satsning för en ny generation – 5G. Det kommer att skapa helt nya möjligheter för dig, företag och samhället i stort. Telias Andreas och Cygates Kåre kommer att berätta om när, varför och hur 5G är relevant för oss alla. Läs mer här

 

Lars Hübinette

Så effektiviserar Handelsbanken digitaliseringsprojekt genom partnerskap och ömsesidigt förtroende.

För att effektivisera leverans av digitaliseringsprojekt måste gamla sanningar omvärderas. Lars berättar om hur Handelsbankens datakommunikationsområde förändrat sitt sätt att jobba med digitaliseringsprojekt för att skapa maximalt värde för verksamheten.


Linnea Eneskjöld och Mille Beckman

Parallella Talks och Walk Talks
Under eftermiddagen kan du förutom att lyssna på talarna på stora scen, även välja bland olika Talks eller Walk Talks.
Talks hålls av våra partners: CheckPoint, Cisco, Gemalto, HPE, Pointsharp, Rapid7 och VMware. Walk Talks hålls av Cygate/Telia. Läs mer här.

Linnéa Eneskjöld, Cygate