Cystore
9 CYGATE
SCORE

Konftel Ego

Konftel Ego är en trevlig bekantskap som ger ett väldigt gediget intryck, smart design, hög kvalitet och extra säkerhet.

+Fördelar

  • Kvalitetskänslan
  • Gränssnittet
  • Den säkra bluetooth-anslutningen

-Nackdelar

  • Plats för inbyggd laddkabel hade gjort detta till en fullpottare

Din smarta och säkra kompis

Att ha en högtalarpuck till sin hjälp är ett enkelt sätt att förbättra nästan alla möten. Att slippa lägga ifrån sig sin telefon mitt på bordet och att ha alla tryckande runt din dator eller att tvinga resten av mötesdeltagarna vara knäpptysta (pga den låga ljudvolymen i dator/telefon) – är alla en bra anledningar att investera i en högtalarpuck.

Marknaden för dessa har fullständigt exploderat de senaste åren, och därför är det viktigt att se de små – men ändå tydliga skillnaderna mellan produkterna.

Konftel Ego är vid första anblicken en snygg miniatyr av sina storasyskon – de fullfjädrade konferenstelefonerna i 300-serien. Formspråket skriker Konftel, vilket är både kul och smart – det är väldigt svårt att hitta ett formspråk gör att man direkt ser vilken som är tillverkaren.

Den stora skillnaden i hur denna produkt fungerar mot sina konkurrenter är hur man väljer att hantera Bluetooth-anslutningen. Medan konkurrenterna väljer att automatiskt ansluta kända enheter i närheten, så måste man manuellt ansluta till Ego. Detta kanske känns som en ganska liten skillnad, men det är ett väldigt medvetet val som Konftel gjort. Om man använder sin puck i ett öppet kontorslandskap där flera personer delar på en och samma enhet, så kommer den koppla upp sig mot den mot någons telefon – oavsett om man vill eller inte. Detta slipper man på Ego, vilket känns väldigt skönt. Det ger en ytterligare kontroll, och ökad säkerhet för att ingen skall råka kopplas in i ditt samtal.

Ljudet

Men hur är då det viktigaste, ljudet? Väldigt bra skulle jag säga. Volymen är fullt tillräcklig, och ljudkvalitén imponerar. Både för den som initierar samtalet, och om man är på andra sidan, så märker man att det är minst ett snäpp upp mot att köra utan – speciellt om man kopplar den till en dator. Men som alltid med dom här produkterna så gör dom sig bäst i en mindre konferensrum, snarare än i öppna utrymmen. Ett rum för 4-6 personer skulle jag säga max, men perfekt är om man är 1-4 personer.

Menyn

Menysystemet är snyggt och häftigt dolt i den perforerade designen. Man använder sig av riktiga knappar, inte touch, vilket också gör att den känns proffsigare – istället för sina konkurrenter som ibland satsar mer på yta än att faktiskt kunna använda den. Det enda som jag saknar designmässigt hos Konftel Ego är en inbyggd laddkabel, om än kort, hade varit guld att ha på undersidan. Både för kunna ansluta till en dator i nödfall, men också för att ladda. Det medföljer ett praktiskt neoprenefodral till Egon, men enheten är så snygg och stabil, så det blir lätt att man väljer att låta det ligga.

Första synkningen är enkel och fungerar utan problem, om man har NFC på sin andriod-telefon går det också att nyttja det. Batteritiden är klassledande, och menysystemet gör att det är snabbt och enkelt att se hur mycket batteri som är kvar.