Cystore
9 CYGATE
SCORE

Konftel 300Mx

Konftel 300Mx imponerar med funktion och användarvänlighet (via appen). Den är en riktig arbetshäst som gör det som den ska, och den gör det väldigt bra. Mångsidighet är dess starkaste ord, vare sig man behöver en konferenstelefon eller skype-högtalare, en portabel telefon som kan användas vart som, eller placerad mitt på det finaste konferensrummet ni har. Konfel 300MX klarar de flesta situationer, utan att skryta, utan att stjäla fokus.

+Fördelar

  • Appen Konftel Unite
  • Mångsidighet
  • Ljudkvalitet

-Nackdelar

  • Knappsats känns inte 2018

Hybridprodukt

Konftels hybrid-produkt 300MX är en produkt som är lätt att känna igen, och lätt att tycka om. Formspråket skriker Konftel, det finns ingen tvekan om vilka som har gjort den här produkten. Dessutom har Konftel en ny app, Unite, som verkligen underlättar användandet och tar den in dagens era av smartphones.

Tittar man djupare är det en produkt med många användningsområden, och kan anpassas för att passa de flesta. Både att vara en fast punkt i det traditionella mötesrummet till att vara en portabel enhet som kan blanda Skype-möte med klassiska konferenssamtal i den moderna kontorsmiljön. Det man ska komma ihåg med den här produkten, är att det inte bara är en högtalare, eller en telefon, det är mycket mer. Den har ett sim-kort, och kan den kan ta emot samtal precis som en vanlig mobiltelefon. Den kan också kopplas till en dator eller mobiltelefon och den har en app som gör att det blir enkelt att sömlöst använda den på ett helt annat sätt en en vanlig konferenstelefon. Drivrutinerna laddades in direkt, inga konstigheter, vare sig på mac eller pc. Men bäst gör den sig som en hybridprodukt som klarar av det mesta.

Brett användningsområde med inbyggt batteri

Jag gillar också att den har ett inbyggt batteri, det gör den extra mångsidig. Eftersom den är så pass stor, så är det inget som var person har som sin egen utav, men för den skullen behöver inte alla konferensrum alltid ha en konferenstelefon. Eftersom 300MX har batteri och laddningsstation, så går det att behovsstyra möjligheten till konferenstelefon på ett mycket smidigt sätt. Batteriet är så kraftfullt, så man tänker sällan på att den inte är ansluten till ström – dessutom varnar den i god tid innan, så under min testperiod har det aldrig varit något problem, då den enligt specifikationen ska klara 30 timmar på en laddning.

Ljud

Ljudet, det är såklart det viktigastes, och här levererar verkligen Konftel. 300MX har ett riktigt bra ljud, och möjligheten till att ansluta extern mikrofon gör att detta är en produkt som klarar av även de större konferensrummen. Hur låter det då på mottagarsidan? Jo, även där är det riktigt bra, mikrofonen i 300MX håller riktigt hög kvalitet. Självklart beror ljudet alltid på vad mottagaren har för uppkoppling.

Konftel Unite

Nytt är Konftels app. Unite. Den är en trevlig bekantskap, som underlättar när man har som minst tid – när ett möte precis ska starta. Via appen kopplar du snabbt upp dig via bluetooth och parkopplar med enheten. Du fyller i en kod, och sedan är allt klart. Appen hjälper dig sedan att komma ihåg möten, men också att knappa in telefonnummer och pinkod. Den stora fördelen med detta är att du inte ringer upp via appen/telefonen utan via MX300. Appen hjälper dig bara med att koppla upp samtalet. Ringer det på din telefon, eller du måste gå ut, så är inte mötet låst till din telefon – något som annars sker när man kör samtal via en mobiltelefon. Dessutom kan man göra alla inställningar såsom att lägga till personer i konferensen eller helt enkelt justera volymen, direkt i appen, istället för att sträcka sig över bordet, eller be någon kund justera. Enkelt, smart och proffsigt.

Appen är enkel, och gör det den skall göra, utan att ha massa onödiga och krångliga alternativ. Ett positivt tillskott till MX300 annars lite omoderna, eller kanske man ska säga, klassiska, gränssnitt på själva enheten. Knappsats känns passé, även om det är praktiskt. Efter min testperiod så skulle jag säga att 90% av mina samtal administreras via appen, det är både enklare, proffsigare och framförallt, snabbare.

sd-kort

Det finns möjligheten att spela in samtal via sd-kort, något som tyvärr inte går att kombinera med appen Konftel Unite. Detta är något som jag hoppas ändras till nästa version, då appen borde vara en självklarhet för alla konftels produkter framöver.