Cystore
10 CYGATE
SCORE

Jabra Evolve2 85

Jabra Evolve 2 85 är den perfekta kombinationen av de funktioner och det utseende jag vill ha utan att tumma på kvalitéten. Med batteritid på 37 timmar behöver jag aldrig oroa mig för att hinna ladda upp under arbetsdagen. Perfekt nu under pandemi och många möten över teams.

Komfort

Jabra Evolve2 85 är ett par riktigt sköna over the ear lurar. De sitter bra över öronen och kuddarna är riktigt sköna och följsamma även för mina glasögonbågar. Det går att ha dem i stort sett en hel dag på sig utan att de klämmer eller känns varma. Det är ett väldigt lätt och följsamt headset där bågen går att ställa in så de passar alla huvudformer och storlekar.

Kvalité

Det märks att hörlurarna har testats ordentligt och är tåliga. Det känns även att lurarna är välbyggda och kommer att göra sitt jobb under lång tid framöver. Lurarna känns och är premium och det märks att Jabra lärt sig av de gamla modellerna.

Ljud

Headset har ett fenomenalt musikljud redan från början. Tillsammans med den medföljande appen Jabra Sound + kan du även ställa in ljudet exakt som du vill ha det. Jag tycker om mycket bas och har slagit på extra vilket ger en bra upplevelse utan att basen slår igenom.

Det är lätt att höra den du pratar med i samtal både över mobil och över Microsoft Teams. Den passiva och såklart den aktiva brusreduceringen gör att du lätt kan koncentrera dig på ditt möte eller dina dokument utan att bli störd av ljudet runt omkring dig. Du får inte heller ett tryck över öronen eller en obehaglig känsla när du använder ANC vilket är ett stort plus. Lurarna fungerar även bra i bullriga miljöer som caféer, bilar eller t.o.m dotterns skolgård.

Mikrofonen

Att kunna vika ner en riktig mikrofonbom och få ett professionellt headset för kontorsbruk är värt hur mycket som helst. Mikrofonbommen är lätt att fälla upp och ner och känns robust och bra. Det går att svara genom att vika ner den och sätta ett samtal eller ett möte på mute genom att vika upp den. Kanon! De jag pratat med tycker att mikrofonen klarar samtal bra i alla miljöer, både inne, ute samt i bil. Detta är viktigt för att du ska kunna ta ett samtal var som helst när du behöver det utan att störa den du pratar med. Mikrofonen har 10 stycken mikrofoner och mjukvara som jobbar tillsammans för att uppnå denna kvalité. Det märks att ljud är viktigt för Jabra.

Busylight

Jag tycker mycket om att Jabra byggt in en tydlig med väldesignad busylight i headset som visar att du är upptagen. Fungerar bra på både kollegor och familjemedlemmar.

 

UC eller certifierat headset

Jag har haft möjligheten att testa både uc modellen av headset och det som är certifierat för Microsoft Teams. Båda klarar uppgiften bra men är man en tung användare av Teams som jag, är det ju inte fel med de funktioner som kommer med certifieringen. Se mer om det här.  Den bästa funktionen är såklart plug n play! Använd den medföljande USB-C eller USB-A dongeln för att koppla headsetet till MAC eller PC för bästa upplevelse.

Batteri och laddning

Headsetet har en batteritid på upp till 37 timmar och det tar ca 2,5 timme att ladda det fullt. Inget att klaga på här kan jag säga. Mindre laddning och mer användning är aldrig fel! Har du bråttom kan du ladda headsetet 15 minuter och få 8 timmars batteritid. En kvarts laddning när du äter frukost och du får en full dags laddning, bra!

Jag har haft möjlighet att testa laddningsstället till headsetet som finns bundlat till eller som kan köpa till i efterhand. Jag tycker absolut att det är värt att ha laddningsstället till headset. Det ser bra ut på kontorsplatsen och gör det enkelt att ladda headsetet när det inte används.

Mjukvara

Eftersom det händer mycket i all teknik nu är det skönt att veta att du kan uppdatera ditt Jabra Evolve2 85 headset samt medföljande dongel så snart det kommer nya funktioner eller förbättringar från Jabra eller Microsoft. Det gör du enkelt via Jabra Direct som finns både för MAC och PC.

Tillbehör

Det går som sagt att välja att köpa headsetet med eller utan laddningsställ. Det går även att köpa till i efterhand. Utöver det har headsetet en riktigt bra och hållbar hardcase väska för förvaring samt laddningskabel (USB-C) en 3,5 mm kabel och en adapter för flygplan. Det är även en liten hållare för din dongel.

Sammansfattning

Jag tycker att Jabra Evolve 2 85 är den perfekta kombinationen av de funktioner och det utseende jag vill ha, både konsument och som professionell användare. Det är kul att de även vågat ge headsetet en ny färg (ljusbeige) vilket jag tycker de ska fortsätta med. Kanske tom utveckla fler färger som de gjort på konsumentsidan (vem vill inte ha ett par marinblå lurar på kontoret). Toppbetyg!

JABRA SOUND+

Jabra Sound+ är skapat för att skräddarsy ditt ljud så det passar din omgivning och ger dig rätt upplevelse. Välj den röstassistent du föredrar. Välj mellan Amazon Alexa, Siri®, Google Assistant™, mfl. Ladda ner appen i appstore eller google play.

 

Teknisk specifikation

 • Musik och Taltid
  Upp till 37 timmar.
 • Laddningstid

  Få fulladdat batteri på 2,5 timmar. Snabbladda under 15 min och få 8 timmars batteritid.
 • Anslutning
  Du kan välja mellan en Bluetooth-adapter med USB-A eller USB-C.
 • Trådös räckvidd
  Oavsett om du använder den medföljande Bluetooth-adaptern med datorn eller om du är ansluten till en mobil enhet så får du upp till 30 meters trådlös räckvidd under ett datortelefonsamtal eller när du lyssnar på musik.