Cystore
9 CYGATE
SCORE

Jabra Elite Active 65t

Jabra Elite Active 65t är ett bra val för den som vill ha ett par riktiga True Wireless in ear lurar för bra samtalsljud, bra musikljud och som lever ett aktivt liv. De är Ip56 klassade och klarar därför en hel del av både regn och svett.

+Fördelar

  • Ip 56 klassning
  • Bra ljud för samtal med 4-mikrofonteknologi
  • Bra musikljud med bra bas
  • Bra batteritid
  • Riktigt bra passform
  • Bra case för förvaring och laddning

-Nackdelar

  • Knapparna tilltalar inte mig riktigt.

För dig som lever ett aktivt liv

Jabra Elite Active 65t är ett bra val för den som vill ha ett par riktiga True Wireless in ear lurar för bra samtalsljud, musikljud och som lever ett aktivt liv. De är Ip56 klassade och klarar därför en hel del av både regn och svett. Och de sitter faktiskt ännu bättre på plats och stänger ut ljud effektivare än Jabra Active 65t eftersom de har en ny form av plugg i örat. Även på dessa lurar använder jag medium modellen på öronpluggen. Det är väldigt stor skillnad om man sätter dem ”rätt” då blir samtalsljudet och musikljudet ännu bättre. Framför allt är det skillnad på basljudet. Man får testa sig fram eftersom det kan vara olika storlek på pluggarna i dina öron. Jabra är direkt ute efter att tävla med Apple Airpods och de vinner både i passform och design. Speciellt nu med dessa med Ip56 klassning. Ska bli intressant att se vad Apple släpper framöver.

Jabra + App = Sant

Jag använder Jabra Sound+ appen för att ställa in heartrough men jag ska erkänna att jag tycker om att ha den funktionen avstängd för jag upplever att hörlurarna då stänger ute mycket ljud vilket är skönt både på kontoret och vid träning. Det gäller att vara lite uppmärksam om man inte har heartrough på vid träning så man inte blir överkörd. Det finns fler bra funktioner i appen för ljudhantering på kontoret, när man reser och t.ex. stegräknare för aktiva. Det är även från appen man uppgraderar dem vilket fungerat mycket bra.

Användande

Jabra Elite Active 65t är precis som Jabra Elite 65t lätta att styra med knapparna på sidorna och Jabra har utvecklat det sedan sin sportmodell Elite Sport. Trots det så upplever jag att det inte är helt enkelt att styra dem så jag använder telefonen eller min Apple Watch för att styra musiken därifrån istället. Tycke och smak tror jag.

Micken på dem är riktigt bra men de kan såklart inte mäta sig riktigt med ett kontorsheadset som har en mickbom som sitter direkt vid munnen. De fungerar dock bra både på kontoret och hemma och ingen har klagat på samtalskvalitén även vid användning i köpcenter eller kontor med öppen planyta. Jag använder mina varje dag till allt.

Parkoppling

Hörlurarnas absoluta styrka är enkelheten med att koppla dem till mobilen och att de inte tappar kopplingen alls. De kopplar upp sig mot både min Iphone 7 och min Iphone 8 Plus utan problem snabbt och enkelt. Tar man ut en av lurarna pausar musiken direkt samt startar upp igen när man satt i luren igen. Gäller även när jag svarar på ett samtal. Direkt tillbaka till musiken efter att jag lagt på.  Mycket bra!

Tillbehör

Det följer med ett bra case att förvara och ladda headsetet i. Även caset är skyddat mot fukt och svett och är precis som på Jabra Elite 65t – snyggt, enkelt och ett bra fodral som kommer att hålla länge. De fem timmars batteritid som headsetet tillhandahåller förlängs via caset till totalt ca 15 timmar vilket är riktigt bra och jag har inte stött på batteristopp under min testperiod.