Uppkopplad tandvård med utvecklingspotential - Cygate
Cystore

Uppkopplad tandvård med utvecklingspotential

I över tio år har Cygate försett Folktandvården i Stockholms län AB med LAN som tjänst och de senaste åren även med WLAN som tjänst och brandvägg som tjänst. För IT-avdelningen på Folktandvården innebär samarbetet förutom en stabil, säker och flexibel uppkoppling även att de fått en kompetent sparringpartner att diskutera möjligheter och utmaningar kring framtidens IT med.

– Vår lilla IT-avdelning kan inte upprätthålla samma breda kompetensnivå som Cygate och ständigt vara uppdaterade kring den senaste tekniken och de senaste lösningarna på samma sätt som de kan. Genom att köpa IT som tjänst slipper vi på IT-avdelningen att vara experter på varje enskilt område utan kan fokusera på den större bilden och att stötta vår interna verksamhet på bästa sätt, säger Roger Lundqvist, Ansvarig Teknisk Plattform på Folktandvården Stockholms län AB.

Folktandvårdens switchar, som de hyr av Cygate, är kopplade direkt till landstingets gemensamma kommunikationsnät SLLnet. Eftersom Cygate under de senaste två avtalsperioderna även skött SLLnet, har de en helhetsbild av landstingets nät som även kommer Folktandvården till gagn.

case-folktanvarden-citat– För att kunna sköta detta själva skulle vi behöva ett team om tre-fyra personer som enbart arbetar med nätverksfrågor och som ständigt vidareutbildas och sätter sig in i den senaste kunskapen på området. För oss skulle det inte vara kostnadseffektivt och dessutom skulle vi ha svårt att attrahera den typ av toppkompetens som Cygate anställer, säger Roger.

Cygate och IT-avdelningen har en kontinuerlig dialog kring utvecklingsmöjligheter för att ytterligare effektivisera Folktandvårdens verksamhet med hjälp av IT och Roger uppskattar att ha en sparringpartner i Cygates konsulter.

– Vi har arbetat så länge ihop att vi känner varandra mycket väl och Cygate har alltid stenkoll på våra behov och kan komma med relevanta råd. Vi har ständigt en dialog kring utvecklingspotential och möjligheter för framtiden. Just nu diskuterar vi till exempel möjligheten att använda det trådlösa nätverket till inomhuspositionering, vi ser en stor potential i att kunna lokalisera alla våra prylar och apparater, säger Roger.

 

Ladda ner kundcase som PDF

Detta kundcase går att ladda ner som pdf, gör detta genom att trycka på knappen nedan. Storlek på filen är 2 mb.

Ladda ner case


Liknande case

Är du intresserad av att få liknande case skickade till dig när de publiceras? Fyll i dina e-postadress nedan: