Tillförlitlig infrastruktur en förutsättning för att Didriksons ska hålla oss torra - Cygate
Cystore

Tillförlitlig infrastruktur en förutsättning för att Didriksons ska hålla oss torra

Didriksons har hittat lösningen till sitt trådlösa nätverk till det nya stora lagret och kontoret som har hög tillgänglighet, enkel administration och kräver minimalt underhåll i Cisco Meraki. Nu kan Didriksons leverera i takt med den stora efterfrågan som finns på funktionella kläder.

Cygate har agerat rådgivare i arbetet med behovsanalys och lösningsframtagande avseende det nya trådlösa nätverket. På plats har Cygate dessutom gjort site-survey och sköt hela driftsättningen. Valet föll på Ciscos nätverkslösning Meraki för att få ett system som är enkelt att hantera och kräver få resurser. Detta är en nödvändighet för Didriksons.
– Med Meraki har vi fått ett flexibelt och lättadministrerat system. Nu går det att hantera utmaningar och problemsökningar på ett enkelt och smidigt sätt via den webbaserade lösningen. Det krävs inga resurser på plats utan det går att felsöka och lösa problem via webben. Merakisupporten är dessutom flexibel och stark. Det känns oerhört tryggt när vår IT-organisation är så liten och sårbar annars, säger Fredric Tvetberg, systemadministratör på Didriksons.

Tillgänglighet dygnet runt ett måste

Didriksons designar funktionella och bekväma plagg som ska skydda oavsett väder. För att kunna leverera kläder i den takt som krävs med ett betydligt större lager och ett nytt kontor var behovet av ett bra och driftsäkert trådlöst nätverk ett måste.

– Vi har höga krav på tillgänglighet och upptid. Nätverket måste fungera tillsammans med röststyrd plockning (lagerhantering genom ett röstsystem i realtid), som konstant behöver vara ”uppe och snurra”, säger Fredric Tvetberg, och fortsätter:
– Går nätverket ner, då går lagret ner. Det får inte ske. Vi är beroende av tillförlitlig infrastruktur, dygnet runt. Annars kan vi inte realisera vår grundtanke att kunna leverera funktionella och prisvärda kläder för hela familjen.

Flexibilitet med molnbaserad lösning

Didriksons är inne i ett förändringsarbete där så mycket som möjligt ska tjänstefieras. För att kunna nå företagets mål och krav på IT var det ett strategiskt beslut att välja en molnbaserad nätverkslösning, det vill säga en lösning som går att administrera från molnet.

– Vi valde Cygate som partner då vi har insett hur viktigt det är att samarbeta med en partners som har den kunskap vi är ute efter och som vi har förtroende för. Dessutom är vi i behov av att få hjälp, när IT inte kan vara på plats. Nu är det bara att logga in sig på ”dashboard”, titta på hur nätverket mår och hitta vad som är fel. Vi kan inte ha en IT-funktion som står och faller med en person, vi måste alltid kunna leverera, säger Fredric Tvetberg.

Lärdomar för en smidig övergång

Didriksons upplever att övergången till det nya nätverket har varit smärtfri.
Förberedelse och planering inför bytet var en förutsättning.

-Grundläggande är att arbeta med en partner som man har förtroende för. Göra nodvändiga förberedelser och grundläggande förstudie. Vi har kunnat undvika problem och det har fungerat smidigt med Meraki-produkterna. Vi hade vunnit lite tid om vi insett att vi kunde öppna upp accesspunkterna som är för utomhusbruk tidigare. De ska fungera inomhus, men är då inställda på att inte kunna sända på alla signaler, säger Fredric och fortsätter:
– Det märks inte i organisationen att vi har bytt, så då är det bra. Det är enkelt att logga in, titta på statusrapporten från de senaste dagarna, om klienter utmärker sig, om hårdvaran är på rätt nivå. Det går att begränsa trafiken, och sätta regler ner på klient/port-nivå är väldigt smidigt.

– Det är så enkelt att se hur nätverket mår, säger Fredric Tvetberg, systemadministratör Didriksons.

Migrering till övriga kontor

Nu påbörjas migreringsarbetet. Övriga kontor runtom i världen får också Meraki. Administrationen och supporten av alla kontor, hela organisationen, kommer att skötas från Borås.

– Den största vinningen, ja, det är tid. Vi har genom Meraki fått Ciscos kvalitetsstämpel och behöver inte konfigurera infrastrukturen, programmera på traditionellt sätt. Vi kan administrera själv och kommer så nära du kan komma ”nätverk som tjänst”. Det frigör tid. Vi har skrivit på 5-årsavtal. Vi tror på det här konceptet.

 

Om Didriksons

Didriksons utgår från en enkel filosofi: utmana inte elementen, anpassa dig till dem. Precis som Julius och Hanna Didrikson gjorde redan 1913, då de började tillverka arbetskläder åt fiskare i Grundsund på svenska Västkusten. Företaget designar funktionella, sköna plagg som håller torrt oavsett väderlek. Didriksons är Skandinaviens största varumärke för regn- och funktionsplagg.

Didriksons är idag ett väl etablerat nordiskt företag som växer snabbt inom segmenten sport, barn och sportmode. Förutom i Norden finns också verksamhet i Tyskland och England. De finns dessutom distribuerade i merparten av övriga europeiska länder, samt i Ryssland och USA.


Liknande case

Är du intresserad av att få liknande case skickade till dig när de publiceras? Fyll i dina e-postadress nedan: