Garanterad nätleverans på digital festival - Cygate
Cystore

Garanterad nätleverans på digital festival

Det är gigantiskt, högljutt, kaotiskt och spektakulärt. Det är Dreamhack. En av världens största digitala festivaler kräver teknik och infrastruktur långt utöver det vardagliga.

På ytan tycks det finnas få, om ens några, likheter med den konventionella IT -infrastrukturen vi är vana vid. Men under den bubblande ytan ställs till och med ännu högre krav än vad en vanlig CIO kan föreställa sig i sin vildaste fantasi. Och med över 25 000 kunniga (och krävande) användare som säkert inte skulle ha något emot att se ”upphov till lagg*” inskrivet i den svenska brottsbalken, är det lätt att föreställa sig utmaningarna i att leverera IT -infrastruktur till fenomenet Dreamhack.

Digital festival dygnet runt

case-dreamhack-2Elmia i Jönköping var platsen där gamers, kreatörer, utvecklare, teknikintresserade och alla andra ”digital natives” möttes för 2014 års upplaga av Dreamhack Winter. Under Dreamhack-veckan finns det få tankar på vardagen – det är digital festival 24 timmar om dygnet. Som oinvigd är det en utmaning att ens börja försöka sig på att förstå vad som händer. Det enklaste är att bara hänga på.

Under fyra dagar samlas fler än 25 000 spelintresserade i Elmia i Jönköping för att spela dataspel mot varandra, umgås och följa e-sporttävlingar.

Det är här Cygate, Telia och Cisco utrustade festivalen med den senaste tekniken och lösningarna och skapade en mäktig spelupplevelse för besökarna.

Erfarenhet att slå världsrekord

Telia var internetpartner för Dreamhack Winter och fanns på plats för att koppla upp festivalen tillsammans med Cygate. Genom åren har de tillsammans med Cisco slagit flera världsrekord på Dreamhack, bland annat för antalet samtidiga unika uppkopplade enheter.

”Dreamhack är sedan ett decennium världens största digitala festival och de behöver därför ett nät som kan leverera datakraft för upp till 20 000 spelare samtidigt. Idag ställs mycket högre krav på nätet än förr, det måste helt enkelt fungera dygnet runt utan avbrott. Vi tillhandahåller tillsammans med Cygate ett toppmodernt nätverk som innehåller de senaste lösningarna från Cisco för att ge besökarna på Dreamhack den upplevelse som de förväntar sig”, säger Per Holm, produktspecialist på Cisco.

Garanterar maximal upplevelse

Hjärtat i den utvecklade lösningen för Dreamhack är en av Ciscos mest kraftfulla routrar, som inte bara garanterar en maximal spelupplevelse för besökarna på plats, utan även för de över 200 000 personer från hela världen som förväntas ansluta till nätverket för att delta i festivalen.

case-dreamhack-3Inför öppnandet av den senaste upplagan av Dreamhack sammanfattade Cygates specialister känslan utifrån det tekniska perspektivet:

”Detta är en rolig utveckling då vi länge varit involverade i Dreamhack med vår kompetens. Att vi får leverera till Sveriges mest krävande event tillsammans med Cisco känns som en naturlig del i vårt samarbete”, säger Johan Werneskog, regionchef på Cygate.

Cygate-konsulten Karl-Johan Stjernqvist har jobbat med festivalen under åtskilliga år:

”Jag har arbetat med Dreamhack sedan 2004 och det har skett en helt otrolig utveckling av festivalen sedan dess. Att Dreamhack köper denna avancerade teknik av oss blir ett riktigt lyft för besökarna.”, förklarar han och sätter ord på det som kan sammanfattas som kundnytta i sammanhanget:

”Som gammal gamer kan jag lova att spelarna kommer att få en riktigt fet spelupplevelse!”


Liknande case

Är du intresserad av att få liknande case skickade till dig när de publiceras? Fyll i dina e-postadress nedan: