Flexibilitet och mobilitet när Securitas definierar framtidens säkerhet - Cygate
Cystore

Flexibilitet och mobilitet när Securitas definierar framtidens säkerhet

Med kvalitet i varje del levererar Securitas en teknikplattform som förenklar och effektiviserar företagens behov av modern bevakning och säkerhet. Infrastrukturen binds samman med lösningar som levereras av Cygate.

Med kvalitet i varje del levererar Securitas en teknikplattform som förenklar och effektiviserar företagens behov av modern bevakning och säkerhet. Infrastrukturen binds samman med lösningar som levereras av Cygate.

Utrustningen och tekniken påminner om något som skulle kunna platsa i Hollywoodfilmens dåligt upplysta kontrollrum där sammanbitna individer med uppkavlade skjortärmar stirrar in i skärmar, korsat med den välbeställde tekniknördens våta dröm. Det är bara det att här är det ljust, stillsamt och välventilerat.

case-securitas-2Vi befinner oss på besök hos Securitas. Närmare bestämt i Malmö och deras europeiska center för Remote Video Solutions. Det är en central komponent för det som är utgör Securitas stora framtidssatsning och en viktig del i det som är Alf Göranssons, President och CEO , vision om hur koncernen ska utvecklas. Här möts vi av Andreas Lidesjö, Technical Manager och ansvarig för den europeiska verksamheten.

Cygate är huvudleverantör när det kommer till infrastrukturen i Securitas lösning och står bland annat för switchar, routrar och brandväggar. Plus service, underhåll och tekniksupport.

Fjärrstyrd videobevakning över IP

”Samarbetet med Cygate fungerar utmärkt. De har ett bra presales-team som även fungerar som rådgivare i samband med offerering och större affärer. De är snabba och kompetenta”, förklarar Andreas.

Svenska Securitas är en gigant inom säkerhetsområdet även med internationella mått något man kanske inte alltid reflekterar över. Företaget finns representerat i 52 länder, har närmare 310 000 anställda och omsatte närmare 66 miljarder

Fortfarande är den klassiska verksamheten tongivande och cirka 85 procent av medarbetare är väktare. De får dock hela tiden vassare verktyg att tillgå i uppdraget att säkra och skydda verksamheter, tillgångar och individer. Andreas Lidesjö är ansvarig för det område som utgör en del av den spjutspetsteknik som Securitas utvecklar för att kunna erbjuda en modern, flexibel säkerhetslösning.

”Vi kombinerar fjärrstyrd videobevakning över IP med traditionell bevakning. Det ger en tryggare lösning och vi kan hålla nere priserna. Kunderna kan ha väktare på plats under viss tid samtidigt som videobevakningen gör att vi har en närvaro 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan”, berättar Andreas Lidesjö.

Helhetsansvar och anpassning

Hela lösningen finns inom Securitas och de tar helhetsansvaret – från väktare, larmcentral och teknisk lösning. Företaget menar att lösningen som kombinerar videobevakning med traditionella väktare genererar färre falska larm eftersom man inte nödvändigtvis behöver ingripa och resa till den plats där larmet gått utan det går att bedöma läget från hemmabasen först. Utvecklingen drivs från kontoret i Malmö men helhetsansvaret sträcker sig långt utanför våra egna landsgränser. Fram till i dag är lösningen som

case-securitas-3Andreas och hans team ansvarar för introducerad i 12 länder i Europa, plus att både USA och Kanada erbjuder samma service, dock med delvis en annan plattform på hårdvaru- och kommunikationssidan. ”Utvecklingen sker för Europas räkning, men resten av världen är välkommen att haka på och nyttja den svenska satsningen”, säger Andreas Lidesjö.

Det globala perspektivet ställer krav på att lösningarna som Securitas partner erbjuder, är flexibla och kan skala upp till att möta krav och önskemål från många marknader. Det gäller ända ner till beställningsförfarande och logistik. ”Vi har god nytta av Cygates e-handelslösning. Vi har fått den anpassat till våra behov bland annat med att produkterna och tjänsterna vi beställer mest, ligger snabbt tillgängliga på sajten. Den är också skräddarsydd utfrån de behov vi har, exempelvis att vår version är engelskspråkig, hanterar flera valutor och att logistik och ’pappersexercis’ är klar”, förklarar Andreas.

En annan säkerhet i molnet

Även inom den här typen av säkerhet strävar leverantörerna efter att underlätta investeringsbeslutet för sina kunder och i görligaste mån erbjuda flexibilitet och skalbarhet. ”Det vi erbjuder är en hyrlösning, det underlättar för kunderna, framför allt när även service och underhåll ingår i erbjudandet”, förklarar Andreas.

Securitas erbjuder också en mobil kundlösning som kan användas i projektliknande sammanhang som exempelvis byggarbetsplatser. I Holland och Belgien är den lösningen vanlig och det finns ett 60-tal ”riggar” uppställda för att skydda. Säkerhetstänket omfattar även utrustningen som ingår i den erbjudna lösningen. Alla IP-baserade enheter har inbyggd övervakning för att skydda mot sabotage och för att upptäcka och åtgärda störningar och felaktigheter direkt.

Kunnande tillämpas på nya sätt

Ytterligare en ny marknad är Retail där Securitas utvecklar nya lösningar. Begreppet Retail inbegriper till exempel varuhus och köpcentrum där det är mycket folk i rörelse och det är omöjligt för det mänskliga ögat att uppfatta allt. Där kan Securitas lösningar användas för att räkna hur många kunder som går in och ut ur butiken, upptäcka och analysera flaskhalsar och långa köer i kassalinjen med mera.

Ytterligare ett exempel där Securitas väljer att satsa på kvalitet och ”excellence” när det bygger vidare på framtidens säkerhetsföretag.


Liknande case

Är du intresserad av att få liknande case skickade till dig när de publiceras? Fyll i dina e-postadress nedan: