Cystore

Tvåfaktorsautentisering nu i Cygate Cloud Control Panel

Aktivera tvåfaktorsautentisering för att öka säkerheten i Cygate Cloud Control Panel.

Cygate Cloud Control Panel, används idag främst av Cygates kunder i Hosted VMwareCloud Repository och privata miljöer. Kontrollpanelen har en del fördelar som förenklar och effektiviserar arbetet för dig som har iaas-tjänster hos Cygate:

För att få lite bättre säkerhet på sitt konto i kontrollpanelen kan man nu aktivera tvåfaktorsautentisering via Google Auth. Det är ett verktyg som genererar engångsnycklar som används för att verifiera sitt konto efter man loggat in som vanligt med användare/lösenord. Google auth finns både i Google Playstore för Android samt Apple AppStore för iOS. Det finns även plugin för Google-chrome.

Apparna kan laddas ner via länkarna nedan:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.authenticator2

iOS: https://itunes.apple.com/se/app/google-authenticator/id388497605?mt=8

Google-Chrome extension (open source): https://chrome.google.com/webstore/detail/authenticator/bhghoamapcdpbohphigoooaddinpkbai

Guide till hur du sätter upp tvåfaktorsautentisering i kontrollpanelen

Logga in som vanligt i Cygate Cloud Control Panel, gå till Settings/Inställningar.

Klicka sedan på aktiveringsknappen, då kommer följande ruta upp som du endera scannar med QR-scannern i appen alternativt skriver in manuellt det token som visas.

För att aktivera måste du skriva in den kod som generats i appen. Det är för att verifiera att du har lagt in det korrekt innan ditt konto aktiveras med tvåfaktorsautentisering.

När du lagt in det korrekt så kan du när som helst avaktivera det genom att klicka på avaktiveringsknappen under settings/inställningar.

När du loggar ut och loggar in igen så kommer du efter att ha skrivit in korrekt användarnamn/lösenord få upp följande ruta, när du skriver in din engångskod som genereras i din app.

Svårare än så är det inte för att säkra upp ditt konto i Cygate Cloud Control Panel.