Cystore

Cygate lanserar en samtalsserie

Nu lanserar vi vår samtalsserie där vi guidar i olika aktuella frågor som rör IT och verksamheter. Programserien kommer att bestå av samtal mellan experter inom olika ämnen, både externa och personer från Cygate, som leds av Jenny Lindgren, COO på Cygate. I första avsnittet hör vi Jan Olsson, kriminalkommissarie vid polisens sektion, nationellt it-brottscentrum vid NOA och Fredrik Börjesson, Cybersäkerhetsexpert på Cygate och deras syn på de aktuella säkerhetsutmaningarna som kommer med ökat hemmajobb och ger konkreta råd att tänka på.

Varför gör Cygate den här serien?

– Cygate har en erfarenhet som sträcker sig mer än 40 år tillbaka i tiden. Mycket har hänt under dessa år. Vi vill dela med oss av all den kunskap och insikt vi har samlat på oss för att inspirera, säger Jenny Lindgren på Cygate.

Vad handlar samtalen om?

– Vi kommer att resonera om viktiga och förhoppningsvis intressanta frågeställningar som berör säkerhet, tillgänglighet, konkurrenskraft och förändring. Vi kommer också att prata om hållbarhet och ledarskap, säger Jenny och fortsätter:
– I samtalen pratar vi om hur det kan se ut idag och vilka utmaningar som finns? Vart är vi på väg? Vilka steg kan man ta redan idag?

Vad handlar det första avsnittet om?

– Covid19 ställer verkligen verksamheter och alla oss människor inför en helt ny situation. Även om den här pandemin inte är en direkt IT fråga så påverkar det hela vårt säkerhetsarbete, säger Jenny.

– Det pratar jag med Jan Olsson, kriminalkommisarie på internationella it-brottscentrum och Fredrik Börjesson, Cyber Security Business Manager på Cygate om, lägger Jenny till.

Utdrag ur samtalet:

– Cyberkriminella utnyttjar din rädsla, din oro och din informationstörst till att berika sig själva, säger Jan Olsson, kriminalkommisarie på internationella it-brottscentrum

– Säkerhetsarbetet ställs helt på sin spets i en annan vinkel. Tidigare har mycket säkerhetsarbete och fokus från verksamheten legat på konfidentialitet och integritet, nu behöver vi arbeta med tillgänglighetsfrågor, säger Börjesson, Cyber Security Business Manager på Cygate

Vem är Jenny?

– Jag är en obotlig optimist! En nyfiken och driven ledare som ständigt strävar efter att tillsammans uppnå våra resultat, berättar Jenny.

– Privat spenderar jag mest tid med familj och vänner, det blir en hel del tid vid fotbollsplaner och i handbollshallar. Jag har tillsammans med yngsta dottern börjat rida för snart två år sedan, en fantastisk upplevelse som verkligen kräver hundra procent fokus på uppgiften.

Vad är roligast i ditt jobb?

– Att få arbeta med människor – både våra kunder och medarbetare. En bra dag på jobbet är en dag då jag känner att jag själv utvecklat och lär mig något nytt och också kan vara med och bidra med kunskap, erfarenheter och coachning till de jag arbetar med, avslutar Jenny Lindgren på Cygate.

Cybersäkerhet i kristider

Hör första avsnittet ”Cybersäkerhet i kristider” här.