Samtal på Tech Days 2018 - Cygate
Cystore

Samtal på Tech Days 2018

Under första dagen på Tech Days vi fick tillfälle att få prata med en av deltagarna, Roger och en av våra partners på plats, Cecilia.

Roger Petersson, IT-utvecklare datakommunikation och säkerhet, Region Kronoberg

Vad fick dig att komma till Tech Days 2018?

– Agendan passar väldigt bra med det jag jobbar med till vardags, IT-säkerhet och automation är väldigt hett just nu. Vi ser automation som en nödvändighet för att hänga med i utvecklingen på IT-säkerhetsområdet. Sen är det förstås även kul att träffa leverantörer och folk från branschen.

Hur många gånger har du varit på den här konferensen?

– Det här är första gången.

Vad är det mest intressanta du har hört/sett hittills?

– Det var seminariet om när de rullat ut 1000 switchar på 16 veckor med hjälp av automatiserad konfiguration och mjukvaruuppdatering. Väldigt intressant och imponerande! Genom att automatisera ett sånt flöde sparar man oerhört mycket tid.

Vad ser du fram emot under dagarna?

– Det ska bli intressant att lyssna på föredraget om brandväggsautomation. Överlag är det många intressanta seminarier.

Vad har du för önskemål inför kommande Tech Days?

– Jag ser gärna mer om säkerhet kontra tillgänglighet, det är ytterligheter som ofta vägs emot varandra. Hur hittar man en medelväg? Hoten blir fler och säkerhetstänket större, men man måste också tänka på hur slutanvändaren ska få en effektiv och enkel vardag.

 

Cecilia Lindberg, systemingenjör, Cisco

Hur kommer det sig att du är här?

– Cygate är vår guldpartner och det här är ett ypperligt tillfälle att visa våra produktlösningar och hur de kan användas tillsammans.

Beskriv ert samarbete med Cygate!

– Vi är leverantör och säljer via Cygate. De är mellanhanden som är kunden närmast och vi jobbar tillsammans med Cygate för att få bästa möjliga resultat för kunden. Vi har inte spridningen i Sverige som Cygate har så partnerlandskapet är otroligt viktigt för oss.

Hur många gånger har du varit på den här konferensen?

– Det här är andra gången så jag är fortfarande lite nybörjare här.

Vad är det mest intressanta du har hört/sett hittills?

– Devops-presentationen var otroligt kul att höra på, och även sessionen om hur de automatiserat bytet av 1000 switchar. Det är superkul att höra om det dagliga arbetet hos våra kunder och få en djupare inblick i kundernas arbetssätt.

Vad ser du fram emot mer under dagarna?

– Att nätverka med kunder och lära känna fler av ”Cygate-arna”. I morgon (fredag, reds. anm.) har vi våra dragningar; jag har nätverkssegmentet och min kollega kommer att prata om säkerhetsaspekten. Det ska bli kul att visa på hur lösningar sammanflätas och arbetar tillsammans för att få integrerad säkerhet i näten.