Cygate Cloud Control Panel: Hantera backup och återställning själv

Vi vidareutvecklar och förbättrar kontinuerligt Cygate Cloud Control Panel som hanterar vår tjänst Hosted VMware. Nu kan vi presentera en ny funktion som gör att du själv kan återställa och hantera backuper.

Cygate Cloud Control Panel, används idag främst av Cygates kunder i Hosted VMwareCloud Repository och privata miljöer. Den nya kontrollpanelen har en del fördelar som förenklar och effektiviserar arbetet för dig som har iaas-tjänster hos Cygate:

  • Fria testservrar
  • Översikt över kostnad och förbrukning
  • Översikt över fakturor
  • Översikt över monitor scout-larm & supporttillgång direkt i kontrollpanelen
  • Enklare att addera tilläggstjänster och se alla tjänster i drift.

Läs mer om den nya kontrollpanelen och vilka fördelar den har här – där kan du även anmäla dig för ett textkonto med en månads kostnadsfri förbrukning.

I dagarna lanserar vi alltså en ny funktionalitet där du som kund själv i kontrollpanelen kan hantera och återställa backuper. Nedan så beskriver vi hur.

Guide för återställning av backuper (Hosted VMware)

Det finns möjlighet att återställa endera en enskild VM eller en hel vApp. Vid återställning av en VM så återställs den från vald backup i samma vApp som den tidigare var i. Det går att skriva över existerande VM med den återställda alternativt att lägga till den återställda med ett nytt namn i samma vApp. Det går även välja ifall den återställda VM:en ska starta upp efter återläsning.

Vid återställning av en hel vApp kan man välja att sätta ett nytt namn på den återställda vApp:en eller skapa en ny vApp med ett nytt namn. Om man väljer samma namn som den existerande så skrivs den existerande över. Man kan även välja att återläsa alla VM:ar i vApp:en med samma namn alternativt lägga till ”_restored” som postfix på varje VM-namn. Det går även välja ifall man vill starta upp vAppen efter återläsning.

I nuläget går det tyvärr inte att presentera status för återläsningen i kontrollpanelen. Men återläsningstiden beror på storlek på VM/vApp. När återläsningen är färdig dyker VM/vApp upp i vCloud panelen.

Återläsning av backuper är kostnadsfritt men notera att återlästa resurser medför kostnad precis som en vanlig VM/vApp.

För att läsa tillbaka går man in på den VM eller vApp man vill läsa tillbaka i kontrollpanelen. Där finns numera en backupåterläsningsknapp som bilden nedan visar:

Klickar man på knappen får man upp inställningar för återläsningen där man även väljer vilken backup man vill återläsa.

När man sedan startar återläsningen tar det c:a 20-30sec då jobbet behöver verifieras.

Den återlästa vApp/VM dyker upp i vCloud-panelen då återläsningen är klar.

 

 

HAR DU INTE KONTROLLPANELEN IDAG MEN HAR LUST ATT PROVA?

Testa en månads kostnadsfritt abonnemang, upp till 4000 kr förbrukning i Cygates prisbelönta molntjänst Hosted VMware här och nu!