EMCs VxRail ritar om kartan för konvergerad och integrerad IT

VxRail Appliance är en färdig enhet som integrerar server, lagring, nätverk och programvaror. Den extremt kompakta (2U) – men kraftfulla – enheten är färdigkonfigurerad och kan vara i drift 15 minuter efter att den packats upp.

VxRail är den första hyper-integrerade och hyper-konvergerade VMware-lösningen på marknaden. Den är paketerad och förkonfigurerad, men trots det ovanligt flexibel med imponerande prestanda.

 – Det här är långt ifrån en mindre uppdatering, ny version eller smärre förbättring. VxRail står för något helt nytt. Vi pratar om en helt ny arkitektur för hyper­konvergerad infrastruktur, säger Johan Vitsas, datacenterarkitekt på Cygate.

112 olika konfigurationer borgar för flexibilitet

I det gemensamma bolaget VCE har EMC och VMware skapat och utvecklat lösningen. VMware har tidigare gjort liknande satsningar, som sammantaget har varit för statiska. VxRail är däremot den enda lösning som VMware har utvecklat tillsammans med någon annan partner. Lösningen har därför kunnat bli avsevärt mer flexibel.

 – I dagsläget kan lösningen beställas i 112 olika konfigurationer, vilket borgar för en enorm flexibilitet för alla företag som är nyfikna på den här typen av nyckelfärdiga och skalbara lösningar, säger Johan.

”Start small, scale big”

VCE är kända för nyckelfärdiga datacenterlösningar som traditionellt har varit förbehållet större företag och organisationer. Nu kan även även mindre företag satsa på den här typen av lösningar.

 – EMC säger själva ’start small, scale big’. Jag håller helt med. Lösningen skalar från smått till stort, från några tiotal till tusentals virtuella servrar och från tre noder med drygt 10 TB upp till 64 noder med över 1,2 PB All-Flash, före datareducering. Det tillåter våra kunder att konfigurera lösningen för alla typer av laster – vilket sker sömlöst och automatiskt, fortsätter Johan.

Lösningen kommer i byggblock om två rack-units som i sin tur innehåller upp till fyra enheter. Ett fullt bestyckat fyranoders kluster rymmer upp till 112 CPU-kärnor, 76 TB Flashlagring, 2 TB RAM och 8 x 10 GbE portar. Det säger en hel del om prestandan.

Integrerar VMwares programvara

Johan Vitsas

VxRail bygger på beprövad programvara som VMware vSphere, VMware vCenter och VMware VSAN.

Hela lösningen är integrerad på ett helt nytt sätt. Den levereras komplett med all programvara, inklusive adminverktyg för hård- och mjukvara samt över 200 fördefinierade automatiska flöden för att automatisera konfiguration och hantering av infrastruktur och applikationer.

 – Även lagringsmjukvaran VMware VSAN har integrerats på ett nytt sätt, vilket medför att lösningen inte drabbas av de flaskhalsar som tidigare varit en utmaning. Med senaste versionen av VSAN dubblas prestandan. VxRail kan därför ta sig an även de mest krävande lasterna och applikationerna, säger Johan.

VxRail är även förberedd för VDI.

Hanterar alla typer av lagringsteknik

VxRail hanterar också alla typer av lagringstekniker: Erasure coding, deduplicering, Storage vMotion, komprimering, QoS och replikering. Detta till en betydligt lägre kostnad.

– Hellre än att behöva konstruera, bygga och konfigurera ett IT-system, är VxRail speciellt optimerad för VMware programvara som förenar dator och lagring. VxRail kan konfigureras med en blandning av Solid State Drives och magnetisk lagring, ända upp till 76 TB rå flashkapacitet, avslutar Johan.

 

Det här är nya VxRail Appliance från EMC

  • En enkel och beprövad nyckelfärdig VCE-familj med kompakta enheter för små och medelstora datacenter, för större företags avdelningar och utvecklarmiljöer.
  • Innehåller programvara från EMC/VCE och VMware inklusive VMwares hyperkonvergerade programvara.
  • Startar i liten skala med en ovanligt attraktiv prissättning.
  • Skalar för att passa en mängd olika typer av last med en rad olika konfigurationer, inklusive all-flash alternativ med två gånger mer flash än någon annan hyperkonvergerad infrastrukturlösning.
  • Sömlös integration med VMwares befintliga ekosystem för effektiv driftsättning och förvaltning i VMware-miljöer.
  • Integrerad VCE VxRack Manager för hantering och övervakning tillsammans med en komplett uppsättning best-of-breed datatjänster från EMC och VMware, inklusive de-duplicering, komprimering, replikering och säkerhetskopiering.
  • Integrerad gateway för att hantera moln som Virtustream, VMware vCloud Air, Amazon Web Services, Microsoft Azure och Cygate BaaS.
  • Expanderar en av branschens mest omfattande och kompletta konvergerade och hyperkonvergerade portfölj, inklusive VCEs Vblock, VxBlock och VxRack.

 

 

Boka en analys av era molntjänster

Cygates molnanalys syftar till att på ett smidigt sätt ge en detaljerad ögonblicksbild av hur er IT-miljö exponeras mot molnbaserade tjänster och vilka säkerhetsaspekter som bör beaktas.

Läs mer om analysen