Dags att se över dina SSL-certifikat - Cygate

Dags att se över dina SSL-certifikat

I år börjar Google, genom sin populära webbläsare Chrome, att misstro certifikat utgivna av vissa utfärdare av certifikat.

Använder din organisation SSL-certifikat från Symantec eller bolag ägda av Symantec (Thawte, Geotrust, VeriSign, RapidSSL mm.) är det dags att byta ut dem i år. Detta då Google i två steg kommer att börja misstro dessa certifikat med början den 15 mars 2018. Läs mer här: https://security.googleblog.com/2017/09/chromes-plan-to-distrust-symantec.html

Detta händer

Den 15:e mars 2018 kommer en ny betaversion av webbläsaren Chrome att börja misstro certifikat utgivna innan den 1/6 2018. Den publika versionen av denna webbläsarversion väntas släppas den 17 april 2018.

Den 13 september 2018 släpps så en ny betaversion som kommer att misstro alla certifikat utgivna av bolagen ovan, oavsett när de är utfärdade. Den publika versionen väntas släppas i mitten på oktober 2018.

Det är alltså hög tid att se över sina certifikat för snart kommer de ej längre att ses som betrodda av den marknadsledande webbläsaren.

Byt till certifikat från Cygate/Telia och få rabatt

För att göra en jobbig situation lite bättre erbjuder vi alla kunder som idag använder SSL-certifikat utfärdade av Symantec rabatt på certifikat som köps via Cygate/Telia Company.

Erbjudandet består i en rabatt för att kompensera för den giltiga perioden för nuvarande certifikat. Förutsättningarna är:

  • Certifikaten köps på 2 år
  • Rabatten gäller bara när certifikaten ersätter Symantecs certifikat för den aktuella domänen
  • Exempel: det befintliga certifikatet för domänen cygate.se går ut om ca 12 månader (mars 2019), vid inköp av certifikat för 2 år ges rabatt på 12 månader. Du som kund betalar alltså bara för 1 år men får ett 2:årigt certifikat.

Ta del av erbjudandet

För att ta del av erbjudandet, lägg er beställning på nedan länk och skriv in ”Symantec” i fältet ”Attention” när ni beställer certifikaten. Detta fylls i under tabb 4.

Ta del av erbjudandet