Cygate
Cystore

Hosted VMware åter Bästa server i molnet i Techworlds test

På Cygate var vi mycket glada när Techworld, kort efter förvärvet av Ipeer, korade Ipeer Hosted VMware till Bästa server i molnet i sitt stora IaaS-test. Cygate började kort därefter sälja detta moln som Cygate Hostad VMware – och det är med stor stolthet och glädje vi nu ser att Ipeer Hosted VMware nu åter …

På Cygate var vi mycket glada när Techworld, kort efter förvärvet av Ipeer, korade Ipeer Hosted VMware till Bästa server i molnet i sitt stora IaaS-test. Cygate började kort därefter sälja detta moln som Cygate Hostad VMware – och det är med stor stolthet och glädje vi nu ser att Ipeer Hosted VMware nu åter i årets test vunnit Techworlds pris som bästa molndriftslösning.

Högre krav på Bästa server i molnet 2016

Techworlds test 2016 har höjt ribban. Medan man tidigare testade ett vanligt typfall tänkte man sig i år ett företag med behov av stor beräkningskapacitet och snabb lagringslösning. Man skaffade därför en server med maximal CPU och RAM hos respektive leverantör, något som skulle kosta mellan 10 000 och 65 000 kr i månaden.

Bättre IaaS-prestanda trots tillväxt

Techworlds testare registrerade sig hos några utländska IaaS-leverantörer (Amazon EC2, Microsoft Azure Virtual Machine och Rackspace) och några inhemska (City Cloud, Glesys och Ipeer). Medan Profitbricks var med förra gången fick istället Google Compute delta i år.

Överlag är resultaten betydligt högre i år än i fjor. Det gäller även Cygates och Ipeers VMware-moln, som trots en tillväxt med 74 procent 2015 förstärkts både vad gäller hårdvara och nät, samt att fler VM-mallar adderats.

Ipeer 2015 Ipeer 2016
Hastighet nät 710 MB in/770 MB ut 958 MB in/964MB ut
Hastighet disk 3700 Iops, 120 MB/s, 4 ms latens 4400 IOPS, 137 MB/s, 3,6 ms latens

Fördelar med snabb molndrift i Sverige

Techworld konstaterar, precis som för ett år sedan att det är en fördel med att ha en IaaS-leverantör i Sverige. Vare sig man prioriterar e-handel, utveckling, sökmotoroptimering, video eller andra tjänster som svarar dig och kunden rappt så är snabbhet en faktor. Utomordentliga nätverksprestanda och känslan av att ha servern i en egen hall kommenterades, såväl vad gäller hastighet mot internet som i testet med ett fjärrskrivbord.

Lätt att införa hybridmoln med VMware

Techworld noterar att den majoritet av bolag som idag använder VMware i sina egna miljöer lätt kan knyta ihop dem med vår Hosted VMware-miljö med hjälp av vCloud Connector och flytta virtuella maskiner efter behov.

vCloud Panel Hosted VMware Bästa server i molnet 2016

Gränssnittet anses vara funktionsrikt och snabbarbetat, även om Techworld inte anser att den ökade mängden VM-mallar räcker. Hosted VMware uppfyller också de viktiga kraven av att ha med en backup-lösning, samt att användaren kan installera egna operativsystem från ISO-filer. Allt detta till en rimlig prislapp.

Cygate och Ipeer Hosted VMware åter bäst i test 2016

”Ipeer har ett funktionsrikt och snabbarbetat gränssnitt när man vant sig vid det. Grymma nätprestanda och bra kringfunktioner erbjuds av och det känns som att ha ett eget datacenter, fast på annan plats…  …Sammantaget anser vi idag att Ipeer har en mycket bra och prisvärd lösning och ställer dem högst på pallen.”

Vi på Cygate Cloud inklusive Ipeer är mycket stolta över att två år i rad ha utsetts till bästa IaaS-molntjänst av Techworld. Vi tackar och lovar att fortsätta att arbeta hårt för att erbjuda våra kunder – och Techworlds testare den bästa, säkraste, snabbaste och prisvärdaste molndriften som går att finna.

Läs mer:

Vad är Infrastructure-as-a-Service (IaaS)?

Infrastruktur som tjänst hos Cygate

Cygate Hostad VMware

Ipeer Hosted Vmware

Techworld Bästa servern i molnet, nov 2014

Techworld Bästa servern i molnet, dec 2016