Cystore

Azure Stack testat av Cygates Microsoft Cloud Team

Microsoft annonserade nyligen att deras nya Azure Stack molnplattform är tillgänglig för testning som Technical Preview. Som Cloud OS Network-partner levererar Cygate redan molndrift i Microsoft-miljö och medlemmar av vårt Microsoft Cloud-team har naturligtvis slängt sig över denna och hårdtestat den för Sveriges ledande teknikblogg.   Varför test av Microsoft Azure Stack? För att Azure …

Microsoft_COSN_Cloud_OS_NetworkMicrosoft annonserade nyligen att deras nya Azure Stack molnplattform är tillgänglig för testning som Technical Preview. Som Cloud OS Network-partner levererar Cygate redan molndrift i Microsoft-miljö och medlemmar av vårt Microsoft Cloud-team har naturligtvis slängt sig över denna och hårdtestat den för Sveriges ledande teknikblogg.

 

Varför test av Microsoft Azure Stack?

Azure Stack Microsoft molnFör att Azure Stack skall möjliggöra ren hybrid IT mellan ditt datacenter och Cygates, och Microsofts Azure, till exempel. Microsoft har länge haft samma Azure-portal. Nu har de byggt en helt ny, som är mycket kompatibel med Azure Stack.

  • Som verksamhet skall ni kunna välja att lägga instanser i din egen Azure Stack-miljö eller i Microsofts Azure. Det möjliggör att du kan lägga data och system där de fungerar bäst med hänsyn till kostnad, latens, regler, plattformstjänster (PaaS) med mera och du får tillgång till offsite-backup eller Disaster Recovery-miljöer.
  • Som utvecklare så skall din kod fungera oavsett miljö. Om du till exempel har en mall för hur du skall installera en lösning, säg tre webbservrar och en Sharepoint SQL och filserver. Mallen innehåller nätverkskort, dns- och lagringsinställningar etc. Den mallen ska du kunna använda rakt av på båda plattformarna.

Microsoft Azure Pack vs Azure Stack

Microsoft-Azure-Pack-molnMen Cygate och Ipeer tillhandahåller ju redan delade och privata IaaS-moln med Microsoft Azure Pack för hög kompatibilitet med Azure, vad är skillnaden blir då frågan?

  • System Center är Microsofts applikationsportfölj för större företag, med ett tjugotal applikationer; operations manager, service manager, virtual machine manager etc. Ett sätt att uttrycka det är att Microsoft Azure Pack är en portal till en System Center-miljö med access till samtliga applikationer, med viss kompatibilitet med Azure.
  • Azure Stack är en molnplattform utformad för en ännu högre kompatibilitet med Azure, utan krav på koppling till System Center. Microsoft Azure Pack kommer att fortsätta att utvecklas och är fortsatt relevant för installation hos alla de många företagen med stora System Center-miljöer.

Våra tekniker Alexander och Jonas som har lång erfarenhet av Azure Pack kommer de närmaste veckorna i denna blogg att dela sina erfarenheter av Azure Stack Technical Preview med er!

Stay Tuned!

 

Mer läsning:

Första intryck av Azure Stack technical preview 1
Ipeer Hosted Azure Pack