KONTAKT 08.00-17.00 010-878 70 00
Behöver du prata med någon om din IT?

En molnanalys är en bra början

VAD HÄNDER INOM DIG NÄR DU HÖR ”HYBRID IT”?

Kundanalys molnstrategi#prataomIT Känner du ibland osäkerhet när det handlar om molntjänster och hybrid IT? Du är inte ensam. 55 procent av alla IT-ansvariga saknar en molnstrategi. Vi kan hjälpa dig.

Ta del av råd och nyheter från oss och våra partners nedan. Och boka oss gärna för en analys av din situation så vägleder vi dig bland molnen!


Hyperflex – Nästa generations hyperkonvergerade datacenter, del 2

Konvergerad infrastruktur Vi fortsätter att prata om hyperkonvergerade datacenter, denna gång med Anders Ölme, Ciscos produktspecialist inom området. I del 1 introducerade vi nästa generations hyperkonvergerade datacenter och systemet Hyperflex. I denna del fördjupar vi oss i fördelarna med just Hyperflex – hur särskiljer det sig från andra alternativ och vad är de största vinsterna för dig och ditt företag?

LÄS MER


Smart healthcare ställer höga krav – driftsäkerhet på liv och död

smart healtcare

Case – säkerhet Smart healthcare är på väg att revolutionera sjukvården. Men ett alltmer digitaliserat och uppkopplat samhälle ställer högre krav på tekniken. För ICT-företaget Istekkis kunder inom vårdsektorn i Finland är driftsäkerheten bokstavligt talat livsavgörande.

LÄS MER


Så gör du flytten till molnet enklare

Flytt-till-molnet-Azure

Viktiga hänsyn vid en flytt till molnet

Molnstrategi Molnet är i dag en allt större del av företags IT-infrastruktur. Men en flytt till molnet av hela eller delar av företagets tjänster är inte helt okomplicerad. Om du inte har tänkt efter före är det mycket som kan gå fel och behöva göras om. Cygate går igenom viktiga hänsyn vid en flytt till molnet: säkerhet, Compliance och kompatibilitet samt lösningar med Microsoft Cloud Adoption Framework och Azure Stack.

LÄS MER


Nästa generations hyperkonvergerade datacenter, del 1

Cisco nasta generation hyperkonvergerad

Om denna och nästa generations hyperkonvergens

Konvergerad infrastruktur Hyperkonvergerade datacenter – är det bara hype eller är det nåt som du som IT-chef eller CIO borde ha koll på? I en serie bloggposter kommer vi att låta Ciscos experter ge sin syn på saken.

LÄS MER


Automatisera och få koll på infrastrukturen: OneView 3.0

Automatisera_HPE_Oneview_3_0

Få koll och effektivitet med HPE:s managementverktyg

Automatisering Drömmer du om att automatisera tråkiga rutinärenden? Att ha en virtuell karta över alla kopplingar så att du kan felsöka superenkelt? Vill du få en total överblick över infrastrukturen, och dessutom ha flera beprövade konfigureringsmallar för att snabbt få fart på alla delar när datacenterlösningen byggs upp? Kolla in HPE OneView 3.0, som gör att du kan börja ägna dig åt viktigare saker.

LÄS MER


Så fixar du datacenterdriften på en kvart

Hyperkonvergerade datacenter Cygate

Hyperkonvergerad hårdvara förenklar driften – rejält

Konvergerad infrastruktur Sammanför alla enheter för att förenkla driften av ditt datacenter, nätverk och infrastruktur. Slipp rutinärenden och ägna dig i stället åt innovationer. Dessutom skapar du helt nya arbetsflöden i organisationen som får medarbetarna att växa. Lösningen heter hyperkonvergens.

LÄS MER


Jobba var du vill – om du känner till riskerna mobila kontoret

Okunskap stor riskfaktor för datasäkerheten

Säkerhet Med ett mobilt kontor och arbetssätt kommer stor frihet för den anställda, men också en ny hotbild för företagets datasäkerhet. Det kräver både satsningar på infrastruktur och en ökad riskmedvetenhet hos medarbetaren.

LÄS MER


Apotea – rätt IT-lösning avgörande för Sveriges bästa
e-handlare

En bra kundupplevelse online innebär att det ska gå snabbt och smidigt från klick till leverans. Detta kräver stabilitet, en bra plattform och att allt fungerar som det ska
– hela tiden.

Se intervjun där Pär ”e-handelskungen” Svärdson berättar hur Cygate hjälpte dem.

Läs pressmeddelande (pdf)


Amapola upp i det blå – i dubbel bemärkelse

Varför en hostad VMware-lösning?

Case – Molndrift Med spridd verksamhet i olika delar av Sverige är fungerande IT affärskritiskt – en bärande del av affärsidén är att leverera post i tid. Verksamheten pågår dygnet runt.

LÄS MER


Ransomware – skydda ditt företag nu, innan det är för sent

Locky Ransomware krypterar och paralyserar hela företag

Säkerhet Locky är en av de just nu farligaste typerna av ransomware, vilket lättare undgår interna säkerhetsmekanismer som Shadow Copy i Windows. Genom att kryptera hela servrar kan det snabbt paralysera ett helt företag. Plötsligt börjar medarbetare klaga på att de inte kommer åt delade filer. Du anar oro, går igenom servern, och där är den – decrypt.html-filen med instruktioner om hur lösensumman i bitcoin ska betalas.
Attacken är ett faktum – och det är redan för sent.

LÄS MER


MINDRE IT-BUDGET MED BÄTTRE RESULTAT

Totalt räknar VA Automotive med att spara en femtedel av IT-budgeten

Case – Molndrift Få andra industrier är lika konkurrensutsatta som bilindustrin. Den är global, satt under hård kostnadspress, tuffa miljökrav och allt kortare utvecklingstider för nya modeller.
I den här världen finns svenska VA Automotive som fram­gångs­rik underleverantör.

LÄS MER


södra – så skapades skogens bästa hybridmoln

Case – Molndrift Simon pratar med Södra Skogsägarna om hur de tog steget in i hybridmolnet för att bygga en stabil it-lösning, med större driftsäkerhet och flexibilitet. Titta på filmen och lär dig vad som menas med uttrycket ”behandla inte dina servrar som husdjur, behandla dem som boskap”. Vill du veta mer?
Läs om Cygates lösning för Södra här.


Äldre innehåll

 

sandblast

Många kan upptäcka hoten, men inte alla kan stoppa dem

Säkerhetstips Traditionella ”sandlådelösningar” skyddar fortfarande mot vissa typer av IT-attacker, men problemet är att de tar för lång tid på sig för att upptäcka nya, vassare hot. Varje timme skapas 106 nya former av skadlig kod, så det finns all anledning att se över försvaret.

Läs mer

vxrail

Hyperkonvergerade IT-miljöer – stora genombrottet med VxRail

Hybrid-IT ”Inga mer migrationer med gaffeltruck.” Lite väl drastiskt kanske, men fortfarande dras många IT-avdelningar med en alltför splittrad miljö och silotänk. Underhåll, konfigureringar och svårigheter att ta till sig ny molnteknik har nått vägs ände. Precis som best-of-breed-strategin.

Läs mer

 


 

datacenter_nytt_matt

Säkerhetsarkitektur på nytt sätt från Check Point

Säkerhetstips Dags för en ny säkerhetsarkitektur för det mjukvarudefinerade nätverket och datacentret: Software Defined Protection (SDP). Undvik problem när traditionellt säkerhetstänk försöker appliceras på dynamiska miljöer.

LÄS MER

security_nybild

Azure Site recovery – nya spelregler för DR

Hybrid-IT Att skydda data är affärskritiskt – oavsett bransch eller företagsstorlek. Läs om hur Azure Site Recovery ger företag i alla storlekar tillgång till en flexibel DR-lösning i molnet. DraaS ökar- och förenklar skyddet för en mängd olika IT-miljöer.

LÄS MER

 

 


 

Ny dataskyddsförordning från EU

Just nu är det många som hör av sig till mig för att fråga om GDPR (General Data Protection Regulation), den dataskyddsförordning som EU nu håller på att besluta om.

Läs mer

molnlagring

Fem skäl till backup på molnlagring

Det blir allt mera populärt med born-in-the-cloud-appar som Office 365, Google Apps och Salesforce. Men många glömmer att de själva fortfarande är ansvariga för sin egen data — trots att den ligger i molnet. I den här bloggposten listas fem skäl till varför backup på molnlagring är viktigt.

Läs mer